Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)  |  Претње смрћу Александру Родићу и породици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

07. 11. 2015.

Извор: Курир

Претње смрћу Александру Родићу и породици

Власнику Курира Александру Родићу и члановима његове породице упућене су претње смрћу.

Претње су упућене после медијске харанге коју лажима данима воде телевизија Пинк и лист Информер, најгрубље кршећи Закон о медијима и злоупотребљавајући националну фреквенцију.

Обавестили смо званично о претњама МУП и директора полиције Милорада Вељовића.

У допису је хитно затражено да се спречи било ко ји покушај угрожавања живота чланова породице Родић, као и уредника и новинара Курира и „Адрија медија групе“. У захтеву стоји да, поред претњи, подносилац захтева трпи и константне притиске других медија.

Пинк и Информер готово свакодневно објављују низ неистинитих информација о животу и раду Александра Родића, као и о пословању компанија које су у његовом власништву, чиме се доприноси стварању атмосфере за линч, то јест за напад на живот Александра Родића и њему блиских и запослених у Куриру и „Адрија медији". МУП и Вељовић су обавештени да су новинари Курира у дужем временском периоду изложени претњама. 

Подсећамо да је у Србији и Црној Гори последњих година би-: ло више убистава новинара и власника медија. Околност да медији у власништву Александра Родића разоткривају незаконите радње појединаца из Србије и Црне Горе ризик угрожавања безбедности Александра Родића, његове породице и запослених у „Адрија медија групи“ чини екстремно великим.

Протеклих дана више високих државних функционера на ТВ Пинк допринело је атмосфери линча, износећи неистините информације о Александру Родићу као некоме ко жели да сруши Владу Александра Вучића. Министар за рад Александар Вулин изјавио је на Пинку да Курир води хајку против Вучића.

Сматрамо да су својим изјавама ставили мету на чело Александру Родићу и њему блиским. Захтевамо од нађлежних државних институција да заштите Александра Родића, његову породицу и све запослене у Куриру и „Адријамедији“ од даљег застрашива-. ња и претњи, као и стварања атмосфере линча, и да тиме омогуће нормалан рад и извештавање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси