Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Адриа медија групе: Неистините твдње о "Куриру" у тексту "Корупција у српском новинарству: У којој мери организовани криминал управља медијима?"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

06. 02. 2023.

Аутор: Адрија Медија Група Извор: Адрија Медија Група

Одговор Адриа медија групе: Неистините твдње о "Куриру" у тексту "Корупција у српском новинарству: У којој мери организовани криминал управља медијима?"

Редакција Адриа медија групе је Удружењу новинара Србије (УНС) послала одговор на текст који је УНС пренео са сајта Цензоловке 1. фебруара. Одговор Адриа медија групе преносимо у целости.

Одговор на информацију

Неистинита је тврдња наведена у тексту од 01.02.2023. године под насловом ,,Корупција у српском новинарству: У којој мери организовани криминал управља медијима?" да је користећи Скај апликацију на телефону оптужени Дарко Шарић преко свог адвоката и кума, наручивао текстова и ТВ прилоге, мењао наслове, исправљао ,,грешке" у Куриру.

Наведена информација поред тога што је неистинита, ни на који начин не произилази ни из оптужнице поднете против Дарка Шарића и садржине ,,Скај" преписке која се у предметном кривичном поступку користи.

Такође су неистините информације које имплицирате у свом тексту да су новинари медија које помињете, а у које је укључен и Курир сарадници мафије, да су за послушност према шефу организоване криминалне групе плаћани поклонима и слично.

Курир, његови уредници и новинари на професионалан и частан начин обављају свој посао у циљу потпуног и јасног извештавања грађана о свим темама које су од интереса за јавност.

Курир као професионални медиј и неприкосновени лидер када је у питању област црне хронике извештава о свим судским поступцима за које постоји интерес јавности, нарочито када су у питању окривљени за кривична дела из области организованог криминала, у складу са највишим стандардима новинарске професије, кодексом и законом, а све тврдње о наводним утицајима и мешањима у уређивачку политику од стране оптуженог Дарка Шарића и његових наводних сарадника, као и од стране било којих других лица су груба неистина.

О наведеном сведочи и део саме ,,Скај" комуникације наводно вођене између оптуженог Дарка Шарића и његових сарадника, а који део преписке нисте пренели у свом тексту, која гласи:,,А она плава из Курира како нас сјеба за онај наслов" (цитат из оптужнице).

Дакле, јасно је да Курир не да није дозволио да буде злоупотребљен, већ је изазвао незадовољство оптужених својим професионалним извештавањем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси