Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  У четири земље без тестова на корону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

27. 05. 2020.

Извор: УНС

У четири земље без тестова на корону

Грађани Србије у овом тренутку без негативног резултата теста на корона вирус (ПЦР) могу путовати у Мађарску, Румунију, Бугарску и Грчку, одговорио је Удружењу новинара Србије (УНС) Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије Yuta.

„У овом тренутку грађани Србије могу без ПЦР тестова и сходно одлукама државних органа Републике Србије путовати у Мађарску, Румунију, Бугарску и Грчку, док су границе отворене и према Северној Македонији“, навео је Сеничић.

Кроз Северну Македонију је могућ транзит, а Сеничић појашњава да према сведочењима неких од путника, нису им тражени негативни резултати теста на корона вирус за пролазак кроз ову земљу.

Границе осталих земаља Европске уније остају затворене за већину путника из Србије до 15. јуна и у ове земље се може путовати под посебним условима.

„Они који имају радну или боравишну визу могу путовати у земље ЕУ, али неке земље траже негативне резултате ПЦР теста, док је у другима обавезан карантин“, појашњава Сеничић. Зато је неопходно информисати се о условима пре поласка на пут.

Из Yutе очекују да ће већ од 1. јуна путовање у околне земље бити једноставније за грађане Србије.

За УНС-ову рубрику „Грађани траже да новинари питају“ добили смо питање: У које земље грађани Србије могу да отпутују и под којим условима?

Иако смо послали имејл Министарству иностраних послова, одговор на ово питање нисмо добили. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Текст је настао у оквиру пројекта „Грађани траже да новинари питају“, који је суфинансиран из буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси