Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Зашто Курир смета „благу“ и „драгуљу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

10. 10. 2015.

Аутор: Милан Лађевић, главни и одговорни уредник Извор: Курир

Зашто Курир смета „благу“ и „драгуљу“

Огласио се „драгуљ српског новинарства" (како сами себе зову у Политици), али за њим и „национално благо“ (како виде себе у Вечерњим новостима), наводно уплашени за своју судбину јер из „Адрија медија групе“, која је купила права на потраживања, вири зли Курир, који хоће да их све уништи. Ето сад ће Курир цењену уредницу Политике Љиљу Смајловић да натера да пише о Маци Дискрецији, а уваженог колегу из Новости Ратка Дмитровића о Змају од Шипова. Ја знам да су они гадљиви на те ствари.

Посебно у Вечерњим новостима, које су „само“ издавач Трећег ока, листа познатог по аналитичким темама, а Политика један ријалити „само“ рекламира на насловној страни.

Но, да се не лажемо, да није Курира, многе афере никад не би угледале светлост дана. Многе крађе не би биле откривене да смо чекали драгуље и бисере српског новинарства. Више смо штитили ј авни интерес него ови вредни експонати заједно. Где смо ми гурали главу, они нису смели ни ногу. Али пошто немају шта да нам замере, пронашли су нам „ријалитије“ - оно што милиони Срба гледају на три телевизије с националном фреквенцијом?!

Свако има своју уређивачку политику. Неко у Куриру воли то да прочита, а неко текстове Фајненшел тајмса, који нам је партнер од прошле године, други пак садржај на страни културе, трећи критику власти...

Да закључимо, више је него очигледно да „благу“ и „драгуљу" сметамо из неких других разлога који нису концептуалне природе. Али о колегама све најлепше, засад.

П. С. Није лепо обмањивати министра Тасовца да су Вечемје новости најпродаваније. Можда сте заборавили да ажурирате податке од пре пет година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси