Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Радоица Милосављевић шири посао, купио и РТВ Бачка Паланка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

30. 01. 2019.

Аутор: Јелена Ђорђевић Извор: Раскрикавање

Радоица Милосављевић шири посао, купио и РТВ Бачка Паланка

Крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић недавно је постао власник још једног медија - Радио и телевизије Бачка Паланка. Према документацији коју је прикупило Раскрикавање, ово предузеће је ушло у стечај у марту прошле године, прогласило банкрот у априлу, да би у октобру било продато Милосављевићу за 1,3 милиона динара (око 11 хиљада евра), односно за трећину процењене вредности.

Према подацима Агенције за лиценцирање стечајних управника, процењена вредност овог предузећа чија се имовина углавном састоји од телевизијске опреме, била је 4,2 милиона динара.

Стечајни управник Иван Петровић који је именован за заступника РТВ Бачка Паланка за Раскрикавање каже да је тако мала цена прихваћена јер нико други није понудио више.

“Он је био једини који је нудио новац. Оглас је објављен у два дневна листа, он се једини јавио - законска процедура је таква каква је”, рекао је Петровић.

РТВ Бачка Паланка била је у стечају због, како се наводи у решењу из марта, “трајније неспособности плаћања”, а по предлогу повериоца - Јавног комуналног предузећа Комуналпројект из истог града.

Из тог предузећа су за Раскрикавање рекли да је дуг који је РТВ Бачка Паланка имала износио скоро 355 хиљада динара са каматом. Како кажу, након продаје Радио и телевизије Бачка Паланка биће им враћена тек петина дуга - око 69 хиљада динара.

Радоица Милосављевић је до сада купио телевизије у Панчеву, Крушевцу, Пироту, Пожеги, телевизију Цариброд из Димитровграда, Центар за информисање Нови Кнежевац, Радио-телевизију Брус, а оснивач је и предузећа СОС канал Плус.

У јулу прошле године купио је и параћински Канал М за 50.000 евра, а својој колекцији је неколико месеци касније додао и Јавно информативно предузеће Радио и телевизија Бачка Паланка.

Због непоштовања уговорних обавеза, Министарство привреде је у јануару 2017. поништило приватизацију Радио-телевизије Крагујевац (РТК) и наплатило банкарску гаранцију од Радоице Милосављевића који је у октобру 2015. године купио ту телевизију за 85,5 хиљада евра.

Уговор о купопродаји можете видети овде.

Радоичине телевизије и државни милиони

Милосављевићеве телевизије су само у току прошле године добиле више од 50 милиона динара из буџета локалних самоуправа, а скоро трећину од тога чини новац који је добила РТВ Крушевац.

Према УНС-овој бази финансирања медија, РТВ Панчево добило је 4.880.000 динара на прошлогодишњим конкурсима, ТВ Пирот 10.950.000, РТВ Пожега 4.450.000, РТВ Цариброд 5.000.000, Канал М 3.040.000 динара, СОС Канал Плус 4.050.000, а РТВ Брус 2.481.320.

Највише новца стигло је у буџет РТВ Крушевац - 15.455.000, што је скоро трећина укупне суме.

Раскрикавање је већ писало да се за Милосављевића тврди да је близак садашњем директору БИА и функционеру СНС-а Братиславу Гашићу. Према наводима медија, Милосављевић је међу Крушевљанима познат под надимком Маша, а био је некадашњи високи фунционер Социјалистичке партије Србије и заменик градоначелника Крушевца до 2012. године.

Последњих дана Милосављевићеве телевизије доспеле су у јавност због истог мејла који им је стигао: „Ђилас, Хитлер и Сергеј - то су три теме које треба да нам заузму простор у информативи“. Наиме, Јужне вести су објавиле мејл који су различити медији добили као упутство о томе како треба да им изгледа програм, а чија је аутентичност, како кажу, потврђена из више извора. У мејлу се спомиње и да Студио Б „жели да подсети на нападе Сергеја Трифуновића, пропалог глумца и наркомана“, као и да се обавезно пренесе конференција за новинаре Српског телеграфа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси