Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Савет РТЦГ тражи одговорност новинарке, реаговао и Кривокапић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 12. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Савет РТЦГ тражи одговорност новинарке, реаговао и Кривокапић

Савет Радио и Телевизије Црне Горе (РТЦГ) је закључио да је новинарка Тамара Никчевић прекршила програмске стандарде и принципе када је објавила синоћ да је амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери "пројектовала" да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа. Како се наводи, покренута је формална процедура утврђивања одговорности за пропусте.

Савет је, додатно, упутио захтев генералном директору Божидару Шундићу да, у оквиру својих надлежности, утврди одговорност.

Констатовано је и да ће даљи статус емисије у оквиру програмско-продукционог плана бити размотрен. Новинарка Тамара Никчевић објавила је синоћ на РТЦГ да је амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери "пројектовала" да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа.

Она је у емисији Телескопија у којој је гост био Љубомир Филиповић додала и да је то жена која тврди да ДПС прогони хришћане.

"То не да је неозбиљно, него ја не знам са чиме се то граничи", прокоментарисала је Никчевић.

Она је инсистирала да је њен извор врло поуздан и питала "да ли је могуће да једна тако велика земља пошаље у Црну Гору такву амбасадорку".

Америчка амбасада у Црној Гори саопштила је данас на Твитеру да неосноване оптужбе против амбасадорке јасно указују на потребу за вишим професионалним новинарским стандардима у Црној Гори.

"Разочаравајуће је видети такав непрофесионализам од стране јавног медијског сервиса који има мандат да информише а не да обмањује јавност", објавили су раније данас из амбасаде.

Председник Владе Здравко Кривокапић на свом Твитер налогу је написао да Радио Телевизија Црне Горе (РТЦГ) три деценије прогони неистомишљенике Демократске партије социјалиста (ДПС).

"Сада је по налогу ДПС-а јавни сервис кренуо у прогон дипломата. Јавни сервис Црне Горе што пре вратити грађанима који га и плаћају", рекао је Кривокапић.

ДПС: Не уредујемо РТЦГ, у Кривокапићевом кабинету они који су палили заставу НАТО

Посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Предраг Секулић казао је да његова партија нема утицај на уређивачку политику Радио телевизије Црне Горе и ставове који се тамо износе.

Председник Владе Здравко Кривокапић на свом Твитер налогу је написао да Радио Телевизија Црне Горе (РТЦГ) три деценије прогони неистомишљенике Демократске партије социјалиста (ДПС) након што је новинарка Тамара Никчевић објавила синоћ да је "амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери пројектовала да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа". 

ДПС нема утицај на уређивачку политику РТЦГ и ставове који се тамо износе", наводи се у реаговању Секулића које је објављено на твитер налогу ДПС, и додаје да је Здравко Кривокапић на изборима "предводио и у свој кабинет увео оне који су палили заставу НАТО, вређали наше међународне партнере, дипломате...Никад се није оградио од тих срамних поступака".

 

Председник Владе Здравко Кривокапић на свом Твитер налогу написао да је сада по налогу ДПС-а јавни сервис кренуо у прогон дипломата и да Јавни сервис Црне Горе треба што пре вратити грађанима који га и плаћају.

 

Савет Радио и Телевизије Црне Горе (РТЦГ) је закључио да је новинарка Тамаре Никчевић прекршила програмске стандарде и принципе када је објавила синоћ да је "амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке на приватној вечери пројектовала да ће председник Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси