Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Асанж проглашеним почасним чланом Удружења новинара Републике Српске
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

07. 05. 2024.

Извор: Танјуг

Асанж проглашеним почасним чланом Удружења новинара Републике Српске

Удружење новинара Републике Српске је поводом Међународног дана слободе медија, данас прогласило Џулијана Асанжа почасним чланом тог удружења.

У саопштењу УНРС се наводи да није потребно посебно образлагати овај потез, посебно не онима који се баве питањем слободе говора и мисли, будући да је „господин Асанж постао истински мученик за овај идеал у светским оквирима”.

Навели су да желе скренути пажњу домаће јавности на то, да је Џулијан Асанж пред екстрадицијом, од које га дели још једно рочиште.

„Оно што је неприхватљиво са становишта светске медијске сцене и међународног права, јесте да га желе утамничити у Сједињеним Америчким Државама, чији није држављанин, као ни држављанин Велике Британије, која га је ухапсила извукавши га из Амбасаде Еквадора.

Тим горе, чине то због свих оних ствари које су гарантоване другим амандманом америчког Устава, а тичу се слободе говора и штампе”, наведено је, између осталог, у саопштењу, преноси Танјуг. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси