Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  ХРТ се ограђује од Станковићевих изјава у Недјељом у два
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

22. 11. 2017.

Извор: vijesti.hrt.hr

ХРТ се ограђује од Станковићевих изјава у Недјељом у два

У поводу посљедње емисије "Недјељом у 2", у којој је гостовао вуковарски бранитељ Предраг Мишић Пеђа, Хрватска радиотелевизија издала је приопћење за јавност.

"Хрватска радиотелевизија (ХРТ), поштујући Устав Републике Хрватске и Декларацију о Домовинскоме рату Хрватскога сабора, ограђује се од стајалишта изнесена у емисији Недјељом у два 19. студенога у којој је водитељ Александар Станковић у више наврата Домовински рат довео у везу с „грађанским ратом".

Наиме, у Декларацији о Домовинскоме рату стоји да је "на Републику Хрватску оружану агресију извршила Србија, Црна Гора и ЈНА с оружаном побуном дијела српскога пучанства у Републици Хрватској" те се истиче да су "темељне вриједности Домовинскога рата једнозначно прихваћене од цијелога хрватског народа и свих грађана Републике Хрватске".

Хрватска радиотелевизија истиче и да су сви новинари и запосленици јавнога медијског сервиса обвезни објективно и непристрано радити те поштивати позитивне законске прописе Републике Хрватске, а тако и оне који се односе на Домовински рат и стварање данашње слободне, суверене и демократске Републике Хрватске.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси