Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Осуда претњи председнику Удружења новинара Македоније Насеру Селманију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

09. 03. 2018.

Извор: semm.mk

Осуда претњи председнику Удружења новинара Македоније Насеру Селманију

Македонски институт за медије (МИМ), Савет за етику у медијима у Македонији (СЕММ), Независно удружење новинара и медијских радника (ССНМ) и Институт за комуникацијске студије (ИСК) категорички осуђују претње председнику Удружења новинара Македоније (АЈМ) Насеру Селманију.

За нас је потпуно неприхватљиво да се спречава слобода изражавања и професинални рад новинара, који би требало да буде ослобођен било каквих притисака и уцена.

Упућивање претњи новинарима истовремено је и напад на демократију и ограничавање јавности да има приступ информацијама и различитим идејама.

Позивамо надлежне институције да брзо реагују и предузму неопходне мере како би се решио случај и спречило понављање оваквих инцидената.

Подсећамо да је држава, у складу са чланом 10 Европске конвенције о људским правима, одговорна за предузимање свих мера за стварање и одржавање повољне климе за слободу изражавања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси