Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Осуђен мушкарац који је пријетио смрћу предсједнику ХНД-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

12. 03. 2018.

Извор: www.hnd.hr

Осуђен мушкарац који је пријетио смрћу предсједнику ХНД-а

На годину дана затвора увјетно уз рок кушње од три године, осуђен је Иван Голубан из Забока који је крајем 2016. године три пута СМС порукама пријетио смрћу предсједнику ХНД-а Саши Лековићу.

Пресуду је донио опћински суд у Златару, а како су се и туженик и тужитељ, Опћинско државно одвјетништво у Златару, одрекли права на жалбу, ова првоступањска одлука уједно је постала и правомоћна.

Према образложењу пресуде Иван Голубан осуђен је јер је Суд недвојбено утврдио како је управо он у три наврата послао Саши Лековићу на његов приватни број мобитела пријетње смрћу. Два пута је то учинио 6. студенога те поново 20. студенога 2016. године.

Изречена казна од једне године затвора неће бити извршена ако Иван Голубан у року од три године не почини ново казнено дјело.

Још увијек нема информација о томе што је учињено у вези с пријавама Саше Лековића полицији још неколико случајева пријетњи смрћу на друштвеним мрежама те писмом које је послано на адресу Хрватског новинарског друштва још у свибњу 2015. године.

Лековић је пријавио и покушај убојства након што је 28. листопада 2016. године доживио прометну незгоду због тога што је котач његовог аутомобила био онеспособљен.

Подсјећамо да су неријешени случајеви пријетњи смрћу те покушаја убојства и других хрватских новинара. Статус свих случаја напада и пријетњи од 2014. можете пронаћи на safejournalists.net.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси