Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Саопштење за јавност власника и директора дневног листа Курир

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

13. 11. 2012.

Аутор: Александар Родић Извор: Курир

Саопштење за јавност власника и директора дневног листа Курир

Ми у Куриру боримо се за финансијску независност и слободу медија јер је она основ сваког демократског друштва.

Све што Курир хоће јесте транспарентно тржиште на којем су сви равноправни и где се побеђује радом, умећем и знањем, а не скривеним диловима са политичким моћницима.

Ћутали смо и трпели све време, јер сви знају кроз какав пакао је прошла моја породица и Курир као компанија. Доста је било страха од маркетиншких агенција које су користиле свој политички утицај како би финансијски уцењивале српске издаваче и тиме директно гушиле слободу говора.

У Србији су поједине маркетиншке агенције својим монополом стекле моћ да утичу на уређивачку политику медија. Сведоци сте да "медијска мафија" на све начине покушава да нас дискредитује.

Позивамо све остале српске издаваче да дигну глас против тајкунско-политичких злоупотреба, које су медије, оглашиваче и остале маркетиншке агенције годинама гушиле или контролисале уценама.