Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  „Блиц“ отимао милионе, служио Тадићу и Тачију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

15. 11. 2012.

Извор: Информер

„Блиц“ отимао милионе, служио Тадићу и Тачију

Главни уредник „Блица“ Веселин Симоновић наредио је својим уредницима да „из свих оружја“, па и гнусним лажима, крену у фронтални напад на Информер!

Симоновић је, наиме, у великој паници да ће наш лист раскринкати како је издавач „Блица“ у време Тадићевог режима отео стотине милиона динара из српског буџета.

Уплашили се истине

На основу ове Симоновићеве наредбе, „Блицов“ опскурни таблоид „Ало“ јуче је на насловној страни објавио да је наш главни уредник Драган Ј. Вучићевић „Краснићијев портпарол“?!

Без иједног јединог доказа „Ало“ тврди да је Вучићевић блиски сарадник албанског бизнисмена Краснићија из Гњилана!
Ове монструозне тврдње издавач „Блица“ мораће да докаже на суду. Наш адвокатски тим већ је спремио тужбу, а данас у подне у „Медија центру УНС“ одржаћемо конференцију за новинаре на којој ћемо изнети нова открића о страшним лажима „Блица“.

-  Издавач „Блица“ би морао да буде најстроже кажњен због ове ужасне лажи која није ништа друго него позив на линч вашег уредника! - каже адвокат Информера Александар Ђорђевић.

Међутим, право питање је шта тачно „Блиц“ и његов главни уредник Симоновић покушавају да постигну бесрамном кампањом против Информера.

Одговор вероватно треба тражити у чињеници да они знају колико су тачно стотина милиона државних пара отели у време режима Бориса Тадића. Јер биће да је оних шездесетак милиона динара које су добили од Дулићевог Фонда за заштиту животне средине само мали део плена. Биће да ће ускоро у јавност изаћи нови докази о томе како је издавач „Блица“ злоупотребљавао буџетске паре.

- Ово што данас ради издавач „Блица“ јесте само покушај да се унапред дискредитују и облате медији који раскринкавају афере у којима су они главни јунаци. Информер је први открио како је ‘Блиц’ са Оливером Дулићем отимао државне милионе и сада су, с пуним правом, уплашени од наших нових открића  - каже главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, и позива надлежне државне органе да што пре утврде пуну истину о сумњивим финансијским аранжманима
државе са „Блицом“.

Рекламирали Косово

На све то издавач „Блица“, који лажно оптужује главног уредника Информера за сарадњу са албанским бизнисменима, годинама једини пристаје да у Србији објављује огласе са косовске Агенције за приватизацију!
У српској јавности је, подсетимо, избио скандал када је „Блиц“ 3. марта 2009. објавио оглас косовске агенције, са све грбом Тачијеве лажне државе Косово?!

„Блиц“ је, наравно, ове огласе објавио за велике паре, нимало не хајући за чињеницу да косовска Агенција за приватизацију директно спроводи пљачку српске имовине у јужној покрајини!

Тада, 2009. године министар за Косово Горан Богдановић оштро је критиковао овакво понашање „Блица“, тражио хитну истрагу и кажњавање издавача. Од тога, међутим, није било ништа. Хоће ли се, можда, сада завршити та истрага?

Мој угао- Владимир Гоати Транспарентност Србија

Пошто немају аргументе против вас, онда вам кажу да имате клемпаве уши.

Како су са Дулићем чистили буџет:

Фонд за заштиту животне средине, чији је председник УО био министар Оливер Дулић, фирми „Рингијер Аксел Шпрингер“, која издаје дневне новине „Блиц“, исплатио је 60.560.000 динара!

Први уговор од 49.560.000 динара потписан је у јануару 2011. године на име суфинансирања пројекта „Заштита животне средине и еколошки проблеми“.

Други уговор од 11 милиона динара на име пројекта „Очување и унапређење животне средине у РС“ склопљен је у марту 2012.

Одобрена средства су бесповратна!


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси