Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Партнер Мишковића и Ђиласа уредник Блица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

16. 11. 2012.

Извор: Курир

Партнер Мишковића и Ђиласа уредник Блица

Светомир Марјановић, заменик уредника нискотиражног таблоида Блиц, у исто време је био сувласник Преса заједно са власником „Делте“ и градоначелником Београда.

Медијска мафија не престаје да напада Курир!

Откако је Курир објавио да нискотиражни таблоид Блиц, његова ћерка-фирма Ало, али и јуче угашени лист Прес - у спрези с тајкуном Мирославом Мишковићем и власником „Дајрект медије“ Драганом Ђиласом, АБЦ Србија и „Стратеџик маркетингом“, кроз лажирање тиража и читаности - отимају милионе евра, не престају панични напади на наш лист.

Курир наставља да раскринкава ову интересну групу, а дошли смо до доказа да су уредници ових листова повезани с власником „Делте“ Мирославом Мишковићем и градоначелником Београда Драганом Ђиласом.

Познато је, наиме, да је Светомир Марјановић, актуелни заменик главног уредника нискотиражног таблоида Блиц, до јуче био близак партнер тајкуна Мишковића и Ђиласа у листу Прес. Како је објавио дневни лист Информер, Марјановићев шеф, уредник нискотиражног Блица Веселин Симоновић, на сумњив начин је дошао до стана у насељу Белвил, који је градио Мишковић, и то у сарадњи с вођом нарко-клана Дарком Шарићем!

Ова повезаност „независног“ новинарства с најмоћнијим људима у земљи, међу којима су и осумњичени за неколико сумњивих приватизација, само сведочи да им је циљ био да отимају паре од грађане и оглашивача и униште Курир, који је више пута писао о њиховим малверзацијама. Нису се либили од тога да нам нон-стоп шаљу фингиране контроле и инспекције и тако покушају да нас уплаше...

Покушали су да растуре редакцију Курира прављењем новог листа Прес и врбовањем новинара и уредника. Затим је нискотиражни таблоид Блиц, парама отетим од тиражнијих конкурената на тржишту, направио јефтини таблоид Ало, чији је једини циљ био преузимање читалаца Курира, али опет ћорак.

Захваљујући нашим читаоцима, преживели смо све ово, а Курир је овог пута кренуо у одлучну офанзиву, са задатком да раскринка банду која годинама фалсификује тираже како би финансијски уништила многе српске издаваче и тако увела медијски мрак у Србији. Након нашег писања почео је да се руши систем помоћу којег су тајкуни и политички моћници контролисали неке медије парама грађана и тако гушили слободу медија.

Истражите!

Курир је пре три дана питао Републичко јавно тужилаштво да ли ће испитати лажирање тиража нискотиражног таблоида Блиц, његовог подлистка Ало, као и Преса, и то у сарадњи са АБЦ Србија, „Стратеџик маркетингом“, тајкунима и политичким моћницима.

Поред тога, питали смо и да ли ће испитати да ли је Драган Ђилас прикривао власништву у листу Прес, али одговор још нисмо добили.

Апелујемо на државне институције да покрену истрагу јер је реч о великој пљачки грађана, оглашивача и осталих српских издавача, а у исто време и гушењу слободе медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси