Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Вучићевић: Хапсите мене или Ћосића!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

18. 11. 2012.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Вучићевић: Хапсите мене или Ћосића!

Југослав ЋосиЋ у „Блицу“ оптужио нас за сарадњу с ‘земунцима’

Полиција, тужилаштво и БИА морају одмах да утврде истину и ухапсе или мене, ако сам помагао Шиптару, или Ћосића, ако ме лажно оптужује за убиство!

Дневни лист „Блиц“ наставља срамну, гебелсовску кампању против Информера и нашег главног уредника Драгана Ј. Вучићевића! Новинар Б92 Југослав Ћосић јуче је, тако, оптужио Вучићевића да се непосредно пред Ђинђићево убиство с Душаном Спасојевићем Шиптаром договарао о новинским нападима на премијера?!

Ћосић чак тврди да снимци разговора нашег уредника с Ђинђићевим убицама постоје у тужилаштву и полицији, као и да за те снимке знају људи из „тадашњег државног врха“!?

Државо, реагуј!

Вучићевић је јуче ове оптужбе оштро демантовао и позвао државне органе да одмах ухапсе или њега или Југослава Ћосића!

- Тврдим да Ћосић лаже као пас! Никада се у животу нисам чуо са Спасојевићем, никада га нисам упознао, никада с њим нисам имао било какав контакт! Позивам полицију, тужилаштво, БИА и све остале надлежне државне органе да одмах утврде истину и ухапсе или мене или Ћосића. Знате, ако сам саучествовао у убиству Ђинђића, ја морам у затвор. Али у затвор мора и Ћосић ако ме је лажно оптужио за помагање убицама! - каже Вучићевић.

Редакција Информера јуче је од Републичког јавног тужилаштва, Специјалног тужилаштва за организовани криминал, МУП и Директората полиције затражила да саопште да ли имају било какве податке о контактима Вучићевића са шефом „земунског клана“.

До закључења овог издања Републичко и Специјално тужилаштво су нам послали званичне дописе у којима се наводи да таквих података нема. И из БИА и полиције добили смо незваничне информације да у њиховим архивама нема никаквих записа о разговорима нашег уредника и убица премијера Ђинђића. 

Адвокатски тим Информера поднеће против издавача „Блица“ и Југослава Ћосића тужбе с милионским одштетним захтевима.

- Недопустиво је да се људи без икаквих доказа оптужују за најтежа кривична дела. То што ради ‘Блиц’ је озбиљан криминал - упозорава наш правни заступник Борис Богдановић.

Иначе, сасвим је занимљиво да је новинар Југослав Ћосић јуче занемео кад је чуо да су његову тврдњу демантовали сви државни органи.

- Немам коментар - било је све што је Ћосић рекао пре него што је прекинуо везу. Пошто Ћосић у својој изјави „Блицу“ наводи и да су са тајним разговорима Вучићевића и Спасојевића упознати „људи из тадашњег државног врха“, позвали смо јуче бившег потпредседника Владе Небојшу Човића.

- Први пут чујем за тако нешто! Убеђен сам да то није тачно. Јер да је постојао било какав доказ о везама вашег уредника са Спасојевићем, он би сигурно био ухапшен у акцији ‘Сабља’ - категоричан је Човић.

Подршка јавности

Скандалозни напад „Блица“ на Информер и Вучићевића осудили су јуче бројни политичари, новинари, али и јавне личности, који су читавог дана звали редакцију и пружали нам подршку у борби за утврђивање истине о стању на
српском тржишту штампе.

Подсетимо, монструозни напади издавача „Блица“ на наше новине кренули су непосредно пошто смо затражили да се утврди истина о лажирању одитинга и рејтинга новина у Србији, али и о сумњивој подели стотина милиона динара из
државних фондова. Информер ће наставити да инсистира на овој теми и у томе нас неће зауставити ни нове гнусне лажи „Блица“ које најављују из ове редакције.

„Блиц“ и „Ало“ бесрамно лажу!

Извештавајући о Информеровој конференцији за новинаре, „Блиц“ и „Ало“ су јуче најстрашније фалсификовали речи нашег главног уредника: Иако је Вучићевић изнео сасвим конкретне доказе да никада није радио за било
каквог Албанца, ова два таблоида нашег уредника и даље називају „Краснићијевим
портпаролом“?!

На питање новинарке „Блица“ одакле му аутомобил, Вучићевић је рекао да га је купио својим парама и понудио рачун на увид. „Блицовци“ су објавили да је ауто поклон тајкуна?!

Вучићевић је одлучно демантовао да је икада имао везе с било ким из „земунског клана“. „Блицовци“ опет лажу.

Тражимо истину о рекетирању државе!

Информер још једном апелује на државу да што пре утврди истину о сумњивој подели стотина милиона динара из државног буџета у време режима Бориса Тадића.

Тражимо да се саопшти колико је тачно пара издавач ‘Блица’ добио током 2011. и у првих пет месеци 2012. године да би водио бесрамну режимску кампању.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси