Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

18. 11. 2012.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Доста злочина

Аутохтона сорта црногорско-београдског кевића, особа која се бесрамно одазива на јуначко име Веселин. Симоновић, дабоме, очајнички ових дана покушава да сачува своје ничим заслужене журналистичке позиције.

Далеко од клептоманске блажености тадићевске власти, без заштите Кабинета Свемоћног, без слободног приступа државним милионима, а коначно суочен са сазнањем да се „жути“ неће вратити на власт за његовог професионалног живота, Мали Весо нема више куд. Па зато сада безочно лаже, измишља и оптужује Информер. Много му смета то што тражимо да се утврди истина, много га нервира то што не пристајемо да ћутке гледамо како „Блиц“ мафијашким методама отима
маркетиншке милионе.

Елем, када Мали Весо нареди својим новинарима да ме прате у стопу не би ли ме усликали с неким тајкуном; када објави монструозну лаж да сам радио као портпарол „контроверзног Краснићија из Гњилана“(?!); када на насловну страну стави страшну измишљотину Југослава Ћосића да сам са Шиптаром договарао нападе на премијера Ђинђића (?!); када „Блиц“ и „Ало“ бесрамно фалсификују оно што сам рекао на конференцији за штампу; па није ли то најконкретнији доказ досистичког, медијског злочина?!

Ако је, хоћу да кажем, Мали Весо спреман на све ово, па није ли то најбоља мерна јединица тадићевско-блицовског лоповлука? Јер они знају боље од нас. Они одлично знају шта су, како и колико отимали, с ким су се талили и кога су све преварили. И сад је нормално да се плаше. И сад је нормално да су у страшној паници. Они, дакле, не бране само своје послове, само своје привилегије, само своје милионе. Неки, склон сам да поверујем, бране и свој опстанак на слободи.

Није ово, да се разумемо, само Информерова или само моја битка. Ово је битка у којој се одређује медијска судбина Србије. А од те судбине добрано зависи и судбина сваког од нас. Ако српски медији, хоћу да кажем, остану под контролом Малог Веса и сличних тадићевских протува, ако српски маркетиншки буџети и даље остану у функцији заштите „жуте олигархије“, биће то поуздана гаранција српске пропасти!

П. С. Ако ми се у наредних седам дана деси нешто лоше, ако ми под мистериозним околностима пукне гума, ако се „оклизнем на кору од банане“ или ме, случајно, пресретну и пребију обесни хулигани, немојте имати сумње ко стоји иза тога.

Симоновић

Паника Малог Веса је најбоља мера тадићевско-блицовског лоповлука

Коментари (1)

Остави коментар
суб

30.11.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 16:32

sasa

nisi ni drugaciji

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси