Насловна  |  Актуелно  |  Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)  |  Tајкунски уредник чува главу Мишковићу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Сукоб: Информер и Курир vs Блиц и Ало (2014)

18. 11. 2012.

Извор: Ало

Tајкунски уредник чува главу Мишковићу!

Kако наводни власник листа "Информер" брани "пословну елиту"

Упркос тврдњама да му најпознатији српски тајкун никада није био шеф, о интересној вези Драгана Ј. Вучићевића, главног уредника наводног власника дневног листа “Информер”, са власником “Делте” Мирославом Мишковићем најбоље говоре колумне самог Вучићевића.

Тако је у ауторском тексту објављеном у сада већ угашеном листу “Прес” 11. с е п т е м б р а 2010. године под насловом “Паклени план екстремиста”, Вучићевић, који је у то време био председник Управног одбора тог листа, недвосмислено стао у одбрану Мишковића, тада већинског власника “Преса”.

У време када је власт позивала тајкуне на економски патриотизам, Вучићевић је, користећи се већ чувеним њему својственим фразама и “стилским фи гурама”, у поменутој колумни написао да ће “под велом обрачуна са ‘слобистичким лоповима’ и ‘приватизационом мафи јом’ власт ударити на двојицу ‘непристојно богатих’, све се надајући да ће бар једанод њих урадити исто што и Карић.

Побећи и  држави оставити да национализује и за велике паре прода ‘тајкунску компанију’”. Вучићевић, истина, није одговорио на питање које је сам поставио: “кога то екстремисти из врха власти хоће да скрате за главу? Мишковића? Бека? Грујића? Дракулића? Колета? Драшковића?”, али је подвукао да сигурно зна “да то зависи од процене ко од ‘тајкуна’ доноси највише медијскополитичко предизборне користи”. Набројане тајкуне Вучићевић чак даље назива и “пословном елитом”.

“Највећи проблем јесте то што ће владајући екстремисти оставити Србију без пословне елите, Србију у којој ће све велике бизнисе, све велике ресурсе и све велике профи те контролисати странци (читај у већини Хрвати и Словенци)!”, написао је Вучићевић и колумну закључио позивом да “ко не види ништа лоше у томе што је српска власт једина на свету која води стални рат са својом привредом, ко мисли да је сасвим ОК да Срби буду најјефт инија европска радна снага, тај може одмах да ме оптужи да сам тајкунски плаћеник”.

Подсетимо, Вучићевић је на конференцији за новинаре пре два дана одбио да одговори зашто је крио да је српски тајкун Мирослав Мишковић био власник новина “Прес“, а у којим је он био главни уредник, а јавност је остала ускраћена и за Вучићевићев одговор ко заиста стоји иза листа “Информер“.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

03.01.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 18:52

Katastrofa si Vučićeviću

Oduvek mi je bio sumnjiv taj Vučićević.Taj ne zatvara usta i sve zna.Nema ni malo dostojanstva a maniri su mu seljački...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси