Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Још један укор за телевизију Хепи, чланица Савета РЕМ-а Поповић изузета из одлучивања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 06. 2020.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Још један укор за телевизију Хепи, чланица Савета РЕМ-а Поповић изузета из одлучивања

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на последњој седници изрекао је меру упозорења телевизији Хепи због прекршаја у емисији те телевизије када је лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић грубо вређао адвоката Горана Петронијевића. Из доношења ове одлуке била је изузета чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић.

Поповићева је предложила да буде изузета из расправе и одлучивања о овом случају, зато што је у њему укључен и лидер ЛДП-а, сазнаје Удружење новинара Србије. Томе је претходила њена изјава са прошле седнице Савета да је она и даље чланица те странке, док је Оливера Зекић, чланица Савета РЕМ-а, казала да је изненађена и „шокирана“ том чињеницом.

Док је на прошлој седници Поповићева учествовала у расправи и доношењу одлуке да се телевизији Хепи изрекне забрана приказивања емисије „Голи живот“ на недељу дана, у којој је Михајло Улемек вређао и омаловажавао лидера ЛДП-а, сада је она тражила да се изузме из случаја када је Јовановић на истој телевизији вређао адвоката.

Како УНС сазнаје, седници је присуствовао Миломир Марић, главни и одговорни уредник телевизије Хепи, који је између осталог рекао да је тешко контролисати саговорнике у живом програму, посебно током изборне кампање.

Подсетимо, на прошлој седници Савета РЕМ-а против телевизије Хепи покренут је поступак јер је лидер ЛДП-а у емисији „Добро јутро, Србијо“, која је приказана у мају ове године, вређао адвоката Горана Петронијевића и неименоване чланове Адвокатске коморе Београда. Водитељи те емисије нису реаговали на Јовановићеве увреде.

Повод за гостовање Јовановића био је претходни вербални сукоб о политичким интригама са певачицом Светланом Ражнатовић и Жељком Митровићем, власником Пинка, у емисији „Хит твит“ на тој телевизији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси