Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  МУП: Новинар и селектор Белдокса приведен јер је бацао каменице на полицију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 07. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

МУП: Новинар и селектор Белдокса приведен јер је бацао каменице на полицију

Новинар и члан Независног удружења новинара Србије Игор Станојевић приведен је због сумње да је у правцу припадника полиције бацао каменице током демонстрација у Београду, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Министарству унутрашњих послова.

У МУП-у кажу да током привођења Станојевић није рекао да је новинар, као и да je код селектора Белдокс фестивала, филмског критичара и сарадника листа „Политика“ тек приликом претреса, када је доведен у полицијску станицу, пронађена новинарска легитимација.

„Приликом разговора он је изјавио је да је на протесту био у својству грађанина и да зато никоме није ни показивао своју новинарску легитимацију“, кажу у МУП-у. Додају да је приведен судији за прекршаје „због сумње да је починио прекршај непристојно, дрско и безобзирно понашање из Закона о јавном реду и миру“.

Стaнојевић за УНС каже да „није у могућности“ да даје изјаве за јавност, јер се и даље води прекршајни поступак против њега.

Да је новинар ухапшен јавност је сазнала на друштвеним мрежама када је девојка Станојевића Ана Марија Грбић објавила да је ухапшен 8. јула пре поноћи, да је са собом носио новинарску легитимацију коју је показао, али да су га упркос томе ухапсили. „Игор није неко ко ломи и гађа, Игор је бежао од сузавца и сада због тога иде на суд“, објавила је тада она.

Истовремено је и Белдокс фестивал тражио слободу за новинара, наводећи да је и поред новинарске легитимација ухапшен и да га је полиција „држала више од сат времена спутаног на асфалту, да би га одвезла заједно са групом ухапшених грађана у непознатом правцу“.

Тада су апеловали на надлежне да „ослободе Станојевића свих сумњи и могућих оптужби, имајући у виду да је реч о новинару, који је бежећи од сузавца пресретнут и савладан од стране полиције, а потом и безразложно приведен“.

Стaнојевић је сутрадан, 9. јула пуштен из притвора да се брани са слободе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси