Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бранка Ђукић више није директорка Танјуга?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 02. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Бранка Ђукић више није директорка Танјуга?

Бранка Ђукић више није директорка новинске агенције Танјуг, сазнаје незванично Удружење новинара Србије (УНС).

Дугогодишња директорка ове агенције није успела да се договори са новим власницима жига и имовинских права на Танјуг о њеном будућем  ангажману, а о разлозима одласка није желела да говори за УНС.

Због чега је Ђукић отишла са позиције, ко ће је заменити, као и да ли је са њом отишао још неко од запослених, нисмо успели да сазнамо ни од Жељка Јоксимовића и Мање Грчић, законских заступника фирме „Minacord media“, једног од оснивача фирме „Тачно“ која је купила право да користи жиг и имовинска права Танјуга.

Подсетимо, Републичка дирекција за имовину потврдила је у децембру УНС-у да је фирма „Тачно“ из Београда за 628.000 евра купила право да у одређеном временском периоду користи имовинска права новинске агенције Танјуг.

Оснивачи ове фирме су РТВ Панчево са 60 одсто капитала уз оснивачки улог од 600 динара и „Minacord media“ са 40 одсто капитала са улогом од 400 динара. Законски заступници „Minacord media“ су Жељко Јоксимовић и Мања Грчић.

У огласу Републичке дирекције за имовину објављеном 12. новембра наведено је да се уступају имовинска права на четири жига регистрована при Заводу за интелектуалну својину. Наведени су регистарски бројеви жигова и период важења регистрације. Такође, као јединствена целина уз жигове, за куповину су наведена и ауторска права у вези са ауторским делима насталих по основу 27 уговора о ангажовању са укупно 19 запослених у Танјугу.

Купац је, наведено је у огласу, дужан да преузме запослене у Јавном предузећу Новинска агенција Танјуг као и одређени број других ангажованих у складу са одредбама Закона о раду.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

09.02.

2021.

Tanjugova Baka [нерегистровани] у 07:58

Ej Branka, Branka...

Branku Đukić su prevarile i oterale nove vlasnice "brenda" Tačno.
Direktorka je izvesna Senka Tešić, od ranije nepoznata u novinarskim, a posebno agencijskim krugovima. Glavna urednica je Jelena Kosanović, doskorašnja Brankina desna ruka, koju je Branka dovukla iz Večernjih Novosti, plus joj je još ranije zaposlila sina Nenada Babića.
Sada je Tanjug i zvanično umro.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси