Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Више од 30 милиона динара за медијске пројекте у Пироту, већину средстава добиле две локалне телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 02. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Више од 30 милиона динара за медијске пројекте у Пироту, већину средстава добиле две локалне телевизије

Решењем о расподели средстава, Град Пирот на 23 медијска пројекта расподелио је 30.830.000 динара, a највише новца додeљено је пројектима две пиротске телевизије.

Чак 9.700.000 динара добила је Телевизија Пирот Радоице Милосављевића, за пројекат Хроника региона „На длану“. Ова телевизија, како се може закључити у образложењу комисије, новац је добила за емисију која и иначе постоји у овом медију и редован је део програмске шеме.

Како се наводи у образложеном предлогу комисије, овај пројекат „заузима значајно место у програмској шеми ТВ Пирот, која се емитује свакодневно током радне недеље и континуирано информише гледаоце о свим актуелностима и дешавањима са територије Округа, а посебно о догађајима који су од јавног значаја, више од 20 година…“

„Планирана је реализација 238 емисија у трајању од по 45 минута“, наводи се у образложењу.

После ТВ Пирот, највише средстава добила је телевизија П канал којој је додељено  6.500.000 динара. И ова телевизија, како се може закључити у образложењу, новац је добила за емисију „Боја града“ која се и иначе редовно емитује на програму ТВ Пирот.

„Пројекат чини 252 педесетоминутне емисије 'Боје града', у премијерном и исто толико емисија у репризном термину, до краја 2021. године… Велики број медијских садржаја гарантује добру информисаност грађана Пирота“, сматра у образложењу комисија.

Истом издавачу, за пројекат на проталу П канала комисија је доделила 650.000 динара.

ТВ „Belle Amie“ Видосава Радомировића из Ниша добила је 2.200.000 динара, док је комисија пројекте на радију и порталу РТВ „Бelle Amie“ одбила, наводећи да су „предимензионирани“, односно да „буџет није економски оправдан“.

Новинама А.Д. Слобода Ниш, огранак из Пирота, који је такође у власништву Видосава Радомировића, додељено је 2.400.000 динара.

Портал Плус онлајн добио је 2.500.000 динара грађана Пирота, а Накси плус радио, истог издавача (Ани прес д.о.о.) милион динара.

Новац на пиротском конкурсу, између осталих, добили су портал Пиротске вести, 1.900.000 динара, као и нишки медији, ТВ Зона плус (900.000) и Коперникус (400.000).

На пиротски конкурс за суфинансирање медијских пројеката било је пријављено 40 пројеката.

Комисију за оцењивање пројеклата чинили су Дарко Атанасијевић, изабран на предлог РАБ Србија, Нинослав Смиљковић, на предлог ПРОУНС-а и Маја Мијалковић, шефица дописништва Радио-телевизије Србије у Пироту. Иако су чланови Коалиције новинарских и медијских удружења послали предлоге за чланове комисије, Град Пирот у састав комисије није уврстио ниједног.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси