Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ТВ Санџак се жали на дискриминацију, УНС позвао Град Нови Пазар да све медије третира једнако
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 02. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

ТВ Санџак се жали на дискриминацију, УНС позвао Град Нови Пазар да све медије третира једнако

Удружење новинара Србије (УНС) затражило je данас од Града Новог Пазара да престане са праксом непозивања појединих медија на догађаје од јавног интереса.

УНС-у су се данас обратиле колеге из Санџак Телевизије, наводећи да им градске власти нису послале позив за догађај 16. фебруара, када је министар Томислав Момировић био у посети Новом Пазару.

Како су навели у писму УНС-у, сви локални медији, осим ове телевизије, били су обавештени о догађају. Због чињенице да нису знали за посету, гледаоци њихове телевизије, наводе, били су ускраћени за информацију и извештај о посети министра.

Из Санџак ТВ речено је УНС-у и да ово није први пут да ова телевизија једина не добије позив из Града за догађаје, као и да су се локалној самоуправи безуспешно обраћали неколико пута.

УНС је у писму позвао локалну самоуправу да са оваквом праксом престане и да поштује Закон о јавном информисању и медијима, по којем се “слобода јавног информисања не сме повређивати злоупотребом службеног положаја и јавних овлашћења”.

Закон прописује и да је “забрањена непосредна и посредна дискриминација уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања, нарочито према њиховој политичкој опредељености и уверењу или другом личном својству”.

УНС је Нови Пазар подсетио да је дужност новинара, прописана Кодексом новинара Србије, да од носилаца јавних функција континуирано траже одговоре на питања од интереса за јавност, чак и када они одбијају да на њих одговоре.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси