Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Милан Пантић“ Андрији Игићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 06. 2012.

Извор: УНС

„Милан Пантић“ Андрији Игићу

Награду за новинарску храброст "Милан Пантић", коју једанаест годинa додељује Компанија "Новости", ове године добио је Андрија Игић, дописник Радио-телевизије Србије из Приштине.

Награда је установљена у знак сећања на дописника "Вечерњих новости" из Јагодине Милана Пантића, који је убијен 11. јуна 2001. године у ходнику испред свог стана, и чије убиство до данас није расветљено.

Петочлани жири УНС-а, НУНС-а, "Вечерњих новости", јагодинског "Новог пута" и Књижевног клуба "Ђура Јакшић“ из Јагодине, одлучио је да ове године награда припадне дописнику РТС-а Андрији Игићу, који је показао изузетну храброст, упорност и високу професионалност у извештавању са Косова и Метохије.

Први је од новинара био на месту убиства Срба у Истоку. Јављао се из повратничких села око Клине, где екстремисти пале српске куће. Непрекидно и свакодневно је међу преосталим српским живљем у енклавама. Говори и показује са каквим се све проблемима они сусрећу. Не преза да о злочинима екстремиста разговара са челницима косовских власти и пита их зашто нико од нападача на Србе није откривен и осуђен.

Награда ће бити уручена у понедељак, 11. јуна, у Градској библиотеци у Јагодини, на једанаестогодишњицу убиства Милана Пантића. Тог дана, представници "Новости" и новинарских удружења, као и поштоваоци дела Милана Пантића, положиће цвеће на место убиства и споменик убијеном новинару у јагодинском парку који од прошле године носи име Милана Пантића.

Ову награду до сада су добили новинари: Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Врзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, Дарко Димитријевић, Бранко Станковић, италијански новинар Рикардо Јакони и Александра Делић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси