Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Вакцинација новинара и улога УНС-а ударна вест у македонским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 03. 2021.

Аутор: Миле Раденковић (Скопље) Извор: УНС

Вакцинација новинара и улога УНС-а ударна вест у македонским медијима

Акција УНС-а и МАН-а изазвала велику пажњу јавности у Македонији

Вакцинација 105 новинара из Македоније у Врању, коју је организовало Удружење новинара Србије (УНС), ударна је вест у свим македонским медијима. С обзиром на алармантно стање са бројем заражених, хоспитализованих и умрлих од короне и компликација око набавке вакцина, разумљиво је што је ова хуманитарна акција изазвала такву пажњу и што је у првом плану улога УНС-а.

Изјава председника највећег новинарског удружења у Србији Владимира Радомировића да је значајну улогу у обезбеђивању и експресној реализацији вакцинације македонских новинара имао председник Александар Вучић наишла је на похвале. Ваља нагласити да је управо та изјава повод да се овде актуелизује и информација о поклону скоро пет хиљада доза вакцина које је председник Вучић пре двадесетак дана уручио Венку Филипчету, министру здравља Републике Македоније. То су иначе биле прве дозе вакцине које је Македонија добила од почетка пандемије.

Све македонске телевизије у својим информативним емисијама издвајају изјаву Владимира Радомировића која се тиче нужности сарадње новинарских удружења Србије и Македоније, не само у борби против овог смртоносног вируса већ и у „освајању слободе и побољшању услова за несметан рад новинара у обе земље“.

У жижи овдашњих медија је и до сада мало познато новинарско удружење МАН (Македонска асоцијација новинара) и његова председница Ивона Талевска, која је затражила и добила помоћ УНС-а око реализације вакцинисања македонских новинара у Србији.

Иначе, у Македонији је тренутно короном заражено 6.899 лица, од почетка епидемије заражено је 120.822 лица, оздравило их је 102.201 а умрло 3.528.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси