Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Повереник Мариновић честитао председнику и свим члановима УНС-а Светски дан слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 05. 2021.

Извор: УНС

Повереник Мариновић честитао председнику и свим члановима УНС-а Светски дан слободе медија

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић честитао је председнику Удружења новинара Србије (УНС) Владимиру Радомировићу и чланицама и члановима УНС-а Светски дан слободе медија који се данас обележава.

„Поводом 3. маја, Светског дана слободе медија, упућујем честитке и најбоље жеље за  успехе на личном и професионалном плану Вама и свим чланицама и члановима Вашег удружења“, навео је у писму Мариновић.

У писму поверник Мариновић пожелео је Радомировићу „успех у настојањима да заједно са надлежним државним институцијама да допринос остваривању важних циљева као што су, на првом месту, много примеренија и економска и социјална позиција новинара у друштву, а потом пуна транспарентност медијског власништва, доступност јавности информација о финансирању медија из јавних извора, сузбијање механизама аутоцензуре, заустављање све шире таблоидизације...“

„Посебно Вам желим успех и у остваривању циљева за које је допринос новинара и медија потпуно незаобилазан. Професионалне асоцијације новинара су једине које својим активностима могу и морају да смање огроман раскорак између вредних, професионалних, етичких стандарда уписаних у новинарске кодексе и практичног деловања неких медија и ‘медијских’ радника који са тим стандардиима готово да и немају везе“, наводи Мариновић.

Повереник за информације од јавног значаја навео је и да „веома цени чињеницу да чланови Вашег удружења континуирано користе права из Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и тако од њих праве ефикасно средство демократске контроле јавности над радом власти“.

„И овом приликом потврђујем спремност и обавезу мојих сарадника и моју да, у оквиру објективних могућности, новинарима и медијима помогнемо у остваривању њихове важне друштвене функције“, написао је Мариновић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси