Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС сутра у Јагодини на 20 година од убиства Милана Пантића тражи да Тужилаштво за организовани криминал преузме случај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 06. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНС сутра у Јагодини на 20 година од убиства Милана Пантића тражи да Тужилаштво за организовани криминал преузме случај

Традиционално окупљање у Јагодини на годишњицу убиства новинара Милана Пантића овог пута биће другачије јер је председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић дан уочи објавио да Комисија коју води зна мотив, наручиоце и извршиоце, али да не може даље, због чега ће сутра представници Удружења новинара Србије на месту где је Пантић убијен тражити да Тужилаштво за организовани криминал хитно преузме овај случај како би он био решен на једини могући начин- кроз заинтересовано правосуђе.

        Фото: Инсајдер и Радио Слободна Европа/Јутјуб/принтскрин

У свом јавном обраћању Матић је навео да Комисија зна да је Пантић убијен због оног што је писао и оног што би тек писао о приватизацији Цементаре Нови Поповац у Параћину. Такође, наводи да Комисија има сазнања о томе ко је стајао испред зграде, тајно пратио и на крају извршио саму ликвидацију, као и која криминална група је све осмислила.

У светлу ових околности ће се сутра, 11. јуна, у 11 сати, на 20 година од убиства Милана Пантића, дописника „Вечерњих новости" на његовом гробу окупити новинари, породица и пријатељи. У 11.30 представници УНС-а ће положити венац на спомен плочу на Тргу Милан Пантић.

 У 12 сати у Народној библиотеци у Јагодини биће уручена награда „Милан Пантић“ коју заједнички додељују „Вечерње новости“, УНС, НУНС, јагодинска редакција "Нови пут" и књижевни клуб "Ђура Јакшић".

Комисија за истраживање убистава новинара основана је 2013. године и од почетка рада има подршку УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси