Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Председник УНС-а Живојин Ракочевић у Јагодини: Тужилаштво у Београду да преузме истрагу убиства Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 06. 2021.

Аутор: Д. Бјелица и А. Филиповић Извор: УНС

Председник УНС-а Живојин Ракочевић у Јагодини: Тужилаштво у Београду да преузме истрагу убиства Пантића

У Јагодини су се на гробу Милана Пантића, двадесет година од убиства новинара, дописника “Вечерњих новости”, заједно нашли породица, супруга Живка, син Немања, колеге из “Новости”, помоћник главног уредника Милан Бабовић, председник УНС-а Живојин Ракочевић, директор недељника “Нови пут” Љубиша Бата Вујић, бројни пријатељи и колеге. Традиционално су са гробља отишли на место убиства, до оближњег улаза у зграду у којој је Пантић живео. Тамо се и овог преподнева налазила свежа ружа на плочи на којој пише: “На овом месту је мучки усмрћен неуморни трагалац за истином. Новинара можете убити, али његово дело и истину- не”. Сви су затим отишли на трг “Милан Пантић” на ком су се и обратили јавности.

“На 20 година од убиства Милана Пантића изгледа да знамо све и мотиве и налогодавце и чињенице, али постоји кључни моменат за који још не знамо да ли ће се догодити, а то је воља да се коначно види лице убице, оних који су то урадили”, рекао је председник УНС-а Живојин Ракочевић.

Ракочевић је изјавио да сви разумемо да је савршен злочин онај у ком знамо све, а правде нема.

“Ово је до сада био савршени злочин, али у овом тренутку тражимо да тужилаштво у Београду ургентно преузме овај случај, да се он затвори, да се затвори велика неправда над породицом Пантић, колегама новинарима у Србији, над професијом којој је тако чисто, честито и срчано, до последњег тренутка служио Пантић”, навео је Ракочевић.

Помоћник главног уредника Новости Милан Бабовић рекао је да су главна група Министарства унутрашњих послова и Комисија за истраживање убистава новинара дошли до чврстих и непобитних информација о убиству Пантића.

“Искрено се надам да да ће овај гнусни чин који је шамар образу демократске Србије коначно добити судски епилог, да ли кроз истрагу Тужилаштва за организовани криминал или кроз Више јавно тужилаштво у Јагодини, које се, морам признати, у овом случају није баш показало”, рекао је Бабовић.

Бабовић је навео да охрабрују најаве из врха власти да ће на овај случај коначно бити стављена тачка. Он је рекао да верује да ће се то и догодити.

Дан уочи 20. годишњице убиства Пантића председник Комисије за истраживање убиства новинара Веран Матић рекао је да Комисија има сазнања ко је Пантића пратио, усмртио, као и ко су налогодавци, али да даље ова Комисија не може.

У јавном обраћању Матић је навео да Комисија зна да је Пантић убијен због оног што је писао и онога што је планирао да објави о приватизацији цементаре Нови Поповац у Параћину. 

Фотографије можете преузети у Галерији у наставку. (фото: УНС)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси