Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Аранђеловац: За ТВ Шумадију више од три четвртине новца из буџета, одбијен пројекат посвећен додели средстава на општинском медијском конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 07. 2021.

Аутор: УНС

Аранђеловац: За ТВ Шумадију више од три четвртине новца из буџета, одбијен пројекат посвећен додели средстава на општинском медијском конкурсу

Радио-телевизија „Шумадија“ из Аранђеловца добила је највише новца на локалном конкурсу за суфинансирање медијских пројеката - чак 7,8 од укупно 11 милиона динара, колико је општина издвојила за медије ове године.

Осим што је укупни добитник највише средстава, РТВ „Шумадија“ је и по појединачним пројектима добила највише градског новца. За телевизијски садржај „Аранђеловац у објективу“ -  4.950.000 динара, за радијски садржај „Еко-стазама Шумадије“ - 1.050.000 динара и за објаве на Интернет порталу „Из шумадијске читанке“ - 1.800.000 динара.

Другопласирана РТВ „Сунце“ добила је шест пута мању финансијску подршку, укупно – 1,25 милиона динара и то за телевизијски садржај „Изазови најлепших година, зашто (ни)је лако бити млад“ - 1.050.000 динара и радијски пројекат „Покрет духа“ - 200.000 динара.

Осим ове две локалне медијске куће, новац је из буџета додељен и Адриа Медиа групи из Београда, 250.000 динара за пројекат „Општина Аранђеловац -општина спорта“, док се у званичном решењу не наводи где ће садржај бити објављен. Адриа Медиа магазинима за издање „Национална географија“ додељено је још 250.000 динара за медијски садржај „Аранђеловац – општина природних лепота“.

Агенција за продукцију и информисање АР-Прес добила је укупно 100.000 динара – за садржај на интернет порталу - „Аранђеловац, јуче, данас, сутра“ и ТВ и радио програм - „Село, Добро јутро!“. Агенцији за израду ТВ програма Тречна за „Животопис Шумадије“ припало је 50.000 дин.

Стручна комисија коју су чинили Душан Аничић, Драган Марковић и Емил Милојевић проценила је да 10 од 12 предложених пројеката испуњавају и основне и специфичне услове за квалитетно јавно информисање грађана општине Аранђеловац.

Одбијен је пројекат издавачке куће „Стварност“ насловљен са „Израда репортаже о новинарским жанровима одобреним на Конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Општине Аранђеловац у 2021. години“.

Комисија у образложењу оцењује да тај „пројекат не представља медијски садржај, нема дефинисану циљну групу, а предложени циљ пројекта спада у искључиву надлежност локалне самоуправе“.

Одбијена је и помоћ привредном друштву Пето/три 1941 Крагујевац, односно пројекту „Стопама наших предака“, јер је „издавач медија непрепознатљив на територији општине, релативно нов и нема капацитет да подржи једну овако специфичну тему као што је тема историјског наслеђа Општине Аранђеловац“, стоји у образложењу комисије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси