Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Улога новинара у спречавању дигиталног насиља над децом“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 09. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС-ДНВ позива новинаре на радионицу:

„Улога новинара у спречавању дигиталног насиља над децом“

Удружење новинара Србије – Друштво новинара Војводине организује две радионице, у Новом Саду и Суботици, на тему поштовања професионалних стандарда у извештавању о дигиталном насиљу над децом

Тема пројекта је оспособљавање новинара за квалитетну анализу и извештавање о интернет садржају који може бити ризичан за младе. Циљ радионице је јачање стручних капацитета новинара и упознавање са законским и правилима Кодекса новинара Србије када се извештава о овој осетљивој теми. На радионици ће о примерима добре и лоше праксе говорити криминолог и новинари са искуством.

Прва радионица ће се одржати 13. септембра у Новом Саду у књижари „Bulevar Books“ (Булевар Михајла Пупина бр. 8, Нови Сад), а друга 20. септембра у Суботици у простору редакције Суботичке.рс (Отворени универзитет, Трг цара Јована Ненада бр. 15). Обе радионице ће почети у 17 часова.

Присуство на радионици је бесплатно, али је неопходна пријава на адреси: uns-dnv@eunet.rs у којој наведете име и презиме, број телефона и редакцију. Број учесника је ограничен.

Организатори ће водити рачуна о спровођењу прописаних мера заштите од вируса ковид-19. Ношење маски је обавезно, као и одржавање прописане дистанце.

********************************************************************************************************

Радионица је суфинансирана и подржана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама кроз Конкурс за унапређење професионалних стандарда. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове Секретаријата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси