Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Рамиз Жупић осуђен условно за отимање телефона новинару Салахудину Фетићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 10. 2021.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Рамиз Жупић осуђен условно за отимање телефона новинару Салахудину Фетићу

Рамиз Жупић, одборник СДП-а у скупштини Новог Пазара осуђен је на условну казну од пет месеци због тешке крађе. Он је у октобру 2018. године, током седнице Скупштине Новог Пазара отео телефон новинару и директору „Санџак телевизије“ Салахудину Фетићу

Рамиз Жупић склопио је са тужилаштвом споразум о признању кривице, а казна неће бити извршена ако у року од годину дана не учини ново кривично дело.

За крађу телефона оптужен је и Суад Зоранић, који се није појавио на заказаном рочишту. Следеће суђење заказано је за 10. новембар, за када је наложено његово привођење.

Инцидент се догодио током седнице Скупштине града Новог Града коју је пратило више стотина грађана интересујући се за асфалтирање 21. улице. Седница је више пута прекидана, а у једном тренутку дошло је и до озбиљнијег инцидента, који је новинар и директор Санџак телевизије Салахудин Фетић снимао. Жупић му је пришао са леђа, одузео телефон, а потом га одбацио у правцу Суада Зорнића. Зоранић је потом ужурбано изашао из сале са Салахудиновим телефоном.

Салахудин Фетић каже да је био акредитован за праћење спорне седнице Скупштине у својству новинара и да је обављао новинарски посао. 

„Делимично сам задовољан пресудом, мада мислим да је казна требало да буде и већа. Али немам енергије да се даље борим. Већина рочишта је отказивана због недоласка оптужених или њихових адвоката, а прво рочиште је одржано тек ове године, три године после инцидента“, каже Фетић додајући да је и поред различитих опструкција задовољан што је бар један нападач на њега кажњен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси