Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  У Лопарама отворена изложба фотографа Хаџи Марка Вујичића „Портрети патријарха Павла“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 01. 2022.

Извор: УНС/Vesti online

У Лопарама отворена изложба фотографа Хаџи Марка Вујичића „Портрети патријарха Павла“

Поводом Дана Републике Српске у Лопарама је отворена изложба фотографија „Портрети патријарха Павла“ фоторепортера Вести, дугогодишњег уредника фотографије у Православљу и члана УНС-а Хаџи Марка Вујичића.

Вујичић, који је пратио патријарха Павла на његовим путовањима по свету, рекао је да је он био истински посвећен Републици Српској и тежњама Срба за слободом.

Изложба обухвата збирку 33 портрета Патријарха Павла настала од 2003. до 2009. године. Број портрета симболизује број година које је Исус Христ имао када је био разапет и број година које је Патријарх Павле провео као епископ рашко-призренски.

„Време Патријарха српског Павла обележило је оснивање и проглашење Републике Српске, национално буђење, враћање богу, изградњу храмова, увођење верске наставе у средње и основне школе. Данас, када обележавамо 30 година од оснивања Републике Српске сећамо се и свих храбрих и изгинулих ратника“, рекао је Вујачић и подсетио на речи патријарха Павла да „будемо људи“.

„Обавезни смо и у најтежој ситуацији да поступамо као људи и нема тога интереса, ни националног ни појединачног, који би нам могао бити изговор да будемо нељуди“, цитирао је Вујичић.

Аутор је изложбу поклонио граду Младеновцу који ју је уступио на излагање Дому културе Лопарама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси