Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС члановима поклонио 80 књига у канцеларијама у Новом Саду и Београду, следи Грачаница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 02. 2022.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

УНС члановима поклонио 80 књига у канцеларијама у Новом Саду и Београду, следи Грачаница

Удружење новинара Србије (УНС) заједно са издавачком кућом "Вукотић медија" („Vukotić media“) и новинаром у пензији Миладином Мићом Адамовићем поклонило је својим члановима књиге „Оловне речи“, „Јесмо ли преварени“ и „Сведок из сенке“

У својим просторијама у Новом Саду и Београду УНС је поклањао књиге члановима који су платили чланарину за текућу годину. На располагању је остало 20 књига које ће УНС поклонити новинарима који дођу у канцеларију у Грачаници од 1. марта.

 „Оловне речи“ је књига Мања Вукотића у којој овог познатог новинара упознајемо сасвим лично. Пише јасно и упечатљиво о родној кући, породици, животним лекцијама, новинарству, политици.

„Човек који је умео да прави новине, да им даје душу и моћ“, у једној реченици описала је Вукотића новинарка Радмила Станковић у поговору књиге „Оловне речи“.

„Никада нисам упознала новинара, уредника, који је био срећнији када ради, кад чита и опрема рукопис, кад добије добру рубрику“, написала је Станковић и истакла да је Вукотић „правио новине којима се веровало“.

Књигу „Сведок из сенке“ Миладин Мића Адамовић, новинар „Вечерњих новости“ у пензији, посветио је колегама, новинарима и уредницима „штампаних гласила из свих бивших југословенских република, чија имена не би требало да се забораве“.

Адамовић је у књизи „Сведок из сенке“ писао о догађајима које је доживео као новинар радећи за војни лист „За домовину“ у Загребу, затим у „Политици експрес“ и „Вечерњим новостима“ где је био репортер, уредник Београдске рубрике, вести и уредник репортажа.

Захваљујући издавачкој кући "Вукотић медија" („Vukotić media“) УНС је свом чланству поклањао и књигу „Јесмо ли преварени“ у којој су сабрани текстови Александра Тијанића објављени од 1987. до 1990. године. 

Текстови објављени у књизи „Јесмо ли преварени“ Тијанићев су избор.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси