Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Томислав Николић добио молбу Ласла Шаша за помиловање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 08. 2012.

Томислав Николић добио молбу Ласла Шаша за помиловање

УНС обавештава јавност и колеге да је кабинет председника Републике Србије Томислава Николића данас примио молбу новинара Ласла Шаша који се налази на издржавању казне затвора од 150 дана због увреде ултрадесничарског мађарског екстремисте, вође организације „64 Жупаније“ Ласла Тороцкаја.

 

Уз молбу за помиловање стигле су и фотокопије пресуде Основног суда у Суботици и одлука Апелационог суда из Новог Сада којом је потврђена првостепена пресуда. Из кабинета председника Републике УНС-у је саопштено да ће бити формирана комисија која ће што је пре могуће размотрити ову молбу.

УНС истиче да по Закону о помиловању о молби за помиловање мора да се изјасни и министар правде чије се мишљење такође доставља председнику Србије.

У писму које је УНС добио од Ласла Шаша достављен је и његов превод  дела књиге Ласла Тороцкаја „Жупањац на крвавом путу“ који говори о боравку овог екстремисте пре и за време НАТО бомбардовања  Југославије на Косову и Метохији и у Војводини где је окупљао истомишљенике. „За мене је било јасно да су ово историјски дани у којима се пружа неповратна прилика да ослободимо Јужне Крајине“ наводи се у том одломку из књиге „Жупањац на крвавом путу“. Омладински покрет „64 жупаније“ се залаже за укидање Тријанонског споразума којим су Мађарској одређене данашње границе. Сам покрет је добио име према броју жупанија некадашње Краљевине Угарске. Овај покрет налази се на списку фашистичких организација који је сачинио МУП Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси