Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Са пин кодом проверите колико радног стажа имате и да ли вам послодавац уплаћује доприносе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 08. 2022.

Аутор: М.П.

Са пин кодом проверите колико радног стажа имате и да ли вам послодавац уплаћује доприносе

Најбржи и најлакши начин да проверите колико заиста имате радног стажа и да ли вам је сваки послодавац уредно уплаћивао доприносе за пензијско и инвалидско осигурање је да приступите својим подацима из матичне евиденције Фонда ПИО помоћу пин кода.

За коришћење електронског сервиса Фонда и приступ подацима неопходно је да имате своју шифру односно пин код. Та шифра се преузима у филијалама и службама филијала пошто на шалтеру предате личну карту на увид и попуните образац (бесплатан) који ће вам дати службеница. Пин код добићете одмах.

Пошто добијете пин број у коверти, на веб страници Фонда ПИО можете да се „улогујете“ тако што ћете да попуните податке у сва три поља (ЈМБГ, ПИН и Верификациони код), а затим отворите опцију Пријава.

Удружењу новинара Србије речено је да се пин код брзо добија, без чекања, а да се због сигурности и заштите личних података не доставља електронским путем.

- Пин код мора да се преузме лично. Сваки грађанин може помоћу њега да уђе у своју базу података матичне евиденције и види комплетан стаж, зараде, боловања, пријаве и одјаве од стране послодаваца, уплаћене доприносе, да ли је достављен М4 образац или није. Буквално све. На овај начин су подаци веома добро заштићени и обезбеђени, јер свако види само своју базу података – објаснила је раније за Новости Јелица Тимотијевић из Фонда ПИО.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси