Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Случај убиства Милана Пантића преузело Тужилаштво за организовани криминал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 10. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Случај убиства Милана Пантића преузело Тужилаштво за организовани криминал

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје, Тужилаштво за организовани криминал преузело је случај убиства Милана Пантића од Вишег јавног тужилаштва у Јагодини.

Због индиција да иза убиства Пантића стоји организована криминална група, веће ефикасности истраге и неопходности укључивања бројних експерата, новинарска заједница је годинама тражила да се случај премести у ово тужилаштво.

На предлог УНС-а, Међународна федерација новинара (ИФЈ) је 3. јуна усвојила резолуцију којом се тражи ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал, како би били кажњени налогодавци и убице дописника Вечерњих новости из Јагодине.

„Конгрес Међународне федерације новинара позива да се без одлагања спроведе ефикасан правосудни поступак и да се због позадине случаја ангажују стручњаци из Тужилаштва за организовани криминал како би после више од две деценије били кажњени налогодавци и убице новинара Милана Пантића“, пише у резолуцији.

Из Комисије за истраживање убистава новинара рекли су у јуну за УНС да сматрају да би премештање случаја у ово тужилаштво предупредило опасност да застари након што најискуснији истражитељи оду у пензију.

Иначе, Пантић је писао бројне истраживачке приче о локалним проблемима. Истрајан у намери да расплете мрежу спорних приватизација и сумњивих трансакција, Пантић је информације прикупљао од полиције, тужилаштва, синдиката и руководстава фирми. Због тога се од почетка за мотивима убиства трага у информацијама које је објављивао.

УНС је пре три године пренео текстове које је писао овај јагодински новинар.

Милан Пантић убијен је 11. јуна 2001. године у улазу зграде у којој је живео са породицом, неколико корака од свог стана. Враћао се из продавнице, у руци је држао кесу са векном хлеба, када је нападнут и ударцима у главу усмрћен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси