Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо новинар Јован Радосављевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 10. 2012.

Преминуо новинар Јован Радосављевић

Дугогодишњи дописник „Политике“ из Шапца Јован Јоца Радосављевић преминуо је јуче у 80. години. Рођен је 1933. године у Жалици код Куршумлије.

Новинарску каријеру Радосављевић почео је 1957. године у информативној служби РТБ „Зајача“. У „Глас Подриња“ прешао је 1960. године. Од 1978. до пензионисања 1996. године био је стални дописник „Политике“ из Шапца и Подриња. Био је члан Удружења новинара Србије од 1968. године.

У ЈИП „Глас Подриња“, био је уредник привредне рубрике, заменик главног уредника штампаног издања, као и заменик главног и одговорног уредника Радио Шапца који је пословао у истој кући.
Уређивао је многа гласила привредних и друштвених организација у региону, као што су „Вискоза“, „Електродистрибуција“, „Зидар“, „Зајача“ и „Јека“. Био је коаутор спортске монографије „Металопластика шампион Европе“.

Јован Радосављевић се у извештајима за „Политику“ увек истицао поузданом и објективном информацијом. Истина, правдољубивост и брига за „малог човека“ били су професионални приоритети и морална начела којих се држао без обзира на последице.

Радосављевић је иза себе оставио супругу, двојицу синова и четворицу унука. Биће сахрањен 16. октобра у 14 сати на Новом гробљу у Шапцу.      

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси