Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС доделио годишње награде за 2012. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 12. 2012.

УНС доделио годишње награде за 2012. годину

Удружење новинара Србије (УНС) доделило је годишње награде за 2012. годину. Награда за животно дело постхумно је додељена Срђану Радуловићу, бившем уреднику недељника НИН. Годишња награда за уређивање „Димитрије Давидовић” припала је уредници емисије „Утисак недеље“ продукцијске групе „Мрежа“ Ољи Бећковић.

 

Добитници награде „Лаза Костић” у категоријама репортажа, извештај и фотографија су  Владимир Лојаница, дописник „Блица“ из Ужица, Иван Радуловић, дописник „Вечерњих новости“ из Косовске Митровице и Зоран Јовановић, фоторепортер „Вечерњих новости“.

Златну повељу УНС-а за допринос развоју новинарске организације добила је Снежана Тодорова, генерални секретар Савеза новинара Бугарске.

Награда за публицистику „Жика М. Јовановић” припала је Мирјани Белић-Корочкин-Давидовић и Радивоју Давидовићу, ауторима књиге „Стеван Филиповић- Истина о историјској фотографији“.

Годишњу награду УНС-а „Богдан Тирнанић“ за колумну/ коментар добио је Никола Томић, уредник политичке рубрике дневног листа "Данас".

Чланови жирија били су Бранка Оташевић, Цвјетин Миливојевић, Дејан Николић, Бранко Белић, Коста Гарић, Петар Живковић, Зоран Шапоњић, председница УНС-а Љиљана Смајловић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а, 22. децембра у 12 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III, након чега ће бити одржана Скупштина Удружења.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

22.12.

2012.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 09:37

Утискачица антисрпског утиска

Емисије О. Бећковић су антисрпске. Невероватно је да чак добија и награду. Но, нисам изненађен. Многи наши културни посленици, глумци, као Карановићка, Лечић и др. , играли су у антисрпским филмовима, редовно добијају признања. У науци је познато да може да дође до колективног лудила. Србија, не само да је окупирана земља, у њој влада колективно лудило. Погледајте, колеге, каква се води прљава кампања око националних пензија и ко је св добио ту пензију. Знам лумпкњижевника који је написао једну књижицу о својој породици, који живи у иностранству, који пљује по Србији, већ давно је добио ту пензију. Србија је ово, брале. Објавите ово цењена господо, ја сам ваш члан и редовно плаћам чланарину. Написао сам стотине текстова, студија. Нико није напиосао толико текстова о дипломатији кадровању у дипломатији. Очекујем награду.

Одговори
пет

21.12.

2012.

anonymous Lazar Lazarević [нерегистровани] у 17:51

Na onom svetu

Kakva je to nagrada za životno delo posthumno? Čovek da se raduje na onom svetu. Besmislica, ali drugačije se i nije moglo očekivati od žirija u ovom sastavu. Mora li sve da aminuje Ljiljana Smajlović? Sad joj se pridružila i Branka Otašević. Ubitačan tandem.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси