Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Идентификован и задржан осумњичени за претње спаљивањем редакцији „Данаса“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 09. 2023.

Аутор: К.Ковач Настасић Извор: УНС

Идентификован и задржан осумњичени за претње спаљивањем редакцији „Данаса“

Осумњичени за претње спаљивањем редакцији дневног листа „Данас“ јуче је идентификован, претресен је стан који је користио и по налогу Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал (ПТ ВТК) одређено му је задржавање до 48 часова, потврдио је УНС-у тужилац за ВТК Бранко Стаменковић.

„Осумњиченом лицу М. С, по налогу Посебног тужилаштва за ВТК одређено је задржавање у полицијским просторијама до 48 часова, у ком року ће бити доведен у Посебно тужилаштво на саслушање у својству окривљеног за кривично дело Угрожавање сигурности“, рекао је Стаменковић.

Он је навео да је осумњичени за извршење кривичног дела Угрожавање сигурности из чл. 138 ст. 3 у вези ст. 1 КЗ РС на штету запослених у редакцији дневног листа „Данас“ идентификован јуче.

„Током вечери полицијски службеници Службе за борбу против високотехнолошког криминала МУП РС извршили су претрес стана и других просторија које је осумњичени користио, ради утврђивања трагова кривичног дела и обезбеђења доказа“, навео је Стаменковић.

Претњу и велики број увредљивих коментара добила је пре два дана редакција „Данаса“ на друштвеној мрежи Фејсбук, као реакцију на текст „Каква је улога СПЦ у трагичним догађајима на Косову“.

Из редакције „Данаса“ написали су да их је "посебно забринуо један од коментара, у ком се позива на спаљивање редакције".

„После спаљивања неће ни помена бити од њих“, гласио је коментар на Фејсбуку.

Главни и одговорни уредник листа „Данас“ Драгољуб Петровић поднео је кривичну пријаву против НН лица по којој су поступили тужилаштво и полиција, a УНС затражио од ПТ ВТК да пронађе ко је одговоран за претње и покрене поступак.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси