Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ветерани УНС-а одржали Светосавску академију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 01. 2013.

Аутор: Петар В. Кнежевић

Ветерани УНС-а одржали Светосавску академију

Београдски клуб новинара ветерана УНС-а организовао је Светосавску академију, у среду, 23. јануара 2013. године у Дому новинара УНС-а.

 

У присуству великог броја новинара ветерана интонирана је химна посвећена Светом Сави, коју су својим гласовима пратили присутни новинари.

Свечани скуп отворила је Драгана Пескаревић, председница клуба, пожелевши чланству лепе и срдачне тренутке уз сећање на Светог Саву.

Председница Комисије за културу Клуба Богумира Пејчић подсетила је да је овај скуп најлепши израз и доказ уважавања дела овога српског светитеља. Истовремено је напоменула да се припрема и свечана академија поводом две стотине година од рођења владике Петра Петровића Његоша.

Текст „Ктиторство Св. Саве- мотив јачања српске државе“ књижевнице Богумире Пејчић изложила је  Слободанка Вучковић, чланица Председништва Клуба.

О лику и животном делу Светог Саве, а посебно о Светом Сави као школској слави, говорила је Нада Вукићевић Дринска.

Нада Томић рецитовала је песме српских књижевника о Светом Сави.

И ове године, на Савинданској свечаности, новинари ветерани честитали су рођендан колеги Растку Гузини, потпредседник Клуба, који је ушао у 89. годину живота.

Растко је том приликом ветеранима уручио дарове Управе УНС-а, прве примерке књиге "Лаза Костић- визионар", у којој је обрађен новинарски животни пут књижевника и новинара лазе Костића, првог председника УНС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

25.01.

2013.

АЛЕКСАНДРА [нерегистровани] у 15:10

ЛЕП ПРИМЕР УВАЖАВАЊА ТРАДИЦИЈЕ

Веома сам привржена Сајту УНС-а, као слободном и коректном гласилу, које на леп и новинарски ангажован начин упознаје читаоце о текућим збивањима у новинском удружењу и шире. Сајт заслужује свако јавно признање, које му и припада, јер се држи Кодекса , што је веома важно.

Радо пратим вести о нашим драгим ветеранима и њиховим бројним активностима.
Може се слободно истаћи, да је УНС спона између младости и старости и видно изузетан пример за похвалу и углед.

Леп пример уважавања традиције је, свакако, обележавање Дана Св. Саве, који је својим животним делом најбоље показао пуно разумевање и блискост према народима на свим просторима света. Његов основни мото је био љубав према Богу и човеку.

Уз срдачан поздрав, шаљем Вам и најлепше жеље за даље успехе у сјајном уређивању овог драгоценог Сајта, који је заузео значајно и незаобилазно место у српском новинском послу.
Александра

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси