Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Чланови колегијума и редакције НИН-а дали отказ, посао настављају у новом недељнику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 01. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Чланови колегијума и редакције НИН-а дали отказ, посао настављају у новом недељнику

Чланови колегијума и редакције НИН-а међу којима су досадашњи уредник Милан Ћулибрк и награђивани новинар Вук Цвијић су, како сазнаје УНС, напустили овај недељник.

Недељник НИН, како наводе, напуштају због тога што је нова власница Јелена Дракулић Петровић најавила промене уређивачке концепције, али ове новинаре „није уверила да ће свој посао моћи да раде како су и досад чинили“.

„Нова власница НИН д.о.о. Јелена Дракулић Петровић најавила је промену концепције недељника НИН, али нас није уверила да ћемо свој посао моћи и даље да радимо како смо досад чинили - бескомпромисно и руководећи се искључиво императивима професионалног новинарства. Због тога смо, ослањајући се на своје искуство и решени да очувамо професионални интегритет сваког од нас, одлучили да посао наставимо у новом недељном листу, у коме ћемо наставити да, као и до сада, радимо у јавном интересу“, пише у допису потписаном са чланови редакције и колегијума НИН-а, који је добио УНС.

Крајем августа компанија Рингиер Србија целокупан власнички удео пренела је на директорку ове компаније Јелену Дракулић Петровић, која је тако у целости постала власница НИН-а.

Почетком године и Весна Малишић је рекла да одлази у пензију и да напушта НИН, али да не напушта новинарство.

Како је УНС сазнао, готово сви новинари штампаног издања недељника НИН су „колективно дали отказ“ и испоштоваће месец дана отказног рока, те ће у овом медију остати до почетка фебруара.

УНС се обратио Јелени Дракулић за коментар и очекује одговор.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

11.01.

2024.

anonymous [нерегистровани] у 02:28

Kolegijalnost

Trebaće im sreće s novim gazdom, s obzirom da je United media zbog besparice nedavno otpustila 36 novinara i urednika u listovima Nova i Danas. O tome NIN nije izveštavao iako je trebalo da ih zanima šta se desilo u Danasu, koji su pre 26 godina osnovali časni novinari Borbe a koji je pre 3 godine privatizovala ta United media. Da su pažljivo pratili, videli bi da im se desilo isto to što i njima. Živeli !

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси