Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почела прва настава на даљину у организацији УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 03. 2013.

Почела прва настава на даљину у организацији УНС-а

Седма генерација Школе веб новинарства Удружења новинара Србије стартовала је са радом протеклог викенда, са седморо полазника који наставу прате у учионици и петоро који је похађају на даљину.

Први пут од оснивања школе полазници могу да прате курс онлајн, захваљујући директном видео преносу предавања и наставним метеријалима који су им преко сајта школе WebNovinar доступни у електронској форми.

Први полазници на даљину курс прате из Израела, САД и Србије.

Након уводних предавања о историји и специфичностима интернет новинарства, полазници су се другог дана упознали са жанровима веб новинарства и имали прву вежбу, чиме је и практично почела обука за самостално писање, уређивање, постављање текстова и фотографија на веб сајт.

У новој генерацији међу полазницима су и дугогодишњи новинари, студенти новинарства, стручњаци за односе с јавношћу, а заједнички циљ им је да унапреде знања и вештине за рад на вебу, односно покрену сопствени сајт и постану веб предузетници.

Школа веб новинарства Удружења новинара Србије основана је 2008. године и представља прву стручну обуку те врсте у региону.

Током претходних пет година WebNovinar је израстао у водећу школу веб новинарства у земљи, чији је циљ да полазнике обучи за рад у свету нових медија.

Настава се одржава сваке суботе и недеље с почетком у 10 часова у учионици Удружења новинара Србије у Кнез Михаиловој 6/III, а током курса биће одржано укупно 88 интерактивних часова предавања и вежби.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси