Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Заказана Изборна скупштина УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 03. 2013.

Заказана Изборна скупштина УНС-а

Управа Удружења новинара Србије (УНС) заказала је Изборну скупштину и расписала изборе за органе УНС-а за 11. мај ове године. На Скупштини ће бити поднет Извештај о четворогодишњем раду УНС-а и изабрано руководство за наредни мандат. У складу са Статутом УНС-а, редовна Скупштина се сазива 60 дана пре одржавања, а предлози кандидата за органе УНС-а- председника, Управу, Суд части и Надзорни одбор, подносе се у року од 20 дана од дана објављивања Одлуке о расписивању избора.

Кандидат за председника треба да има најмање 50 потписа редовних чланова УНС-а, док је за чланове осталих органа потребно да буду предложени од стране најмање 10 редовних чланова. Редовни чланови УНС-а имају право да предложе по једног члана за сваки орган УНС-а.

Удружење новинара Србије је најстарија и највећа новинарска организација у региону, а садашња председница Љиљана Смајловић је 54. председник.

Управа УНС-а је одлучила да на дневном реду Скупштине, осим избора органа и усвајања Извештаја о раду, буде расправа о медијском законодавству и усвајање измена Кодекса новинара Србије.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

16.03.

2013.

fotoreporter [нерегистровани] у 13:06

Pitanje

Od kada je to praksa da UNS bude na strani vlasnika privatnih medija, osnivača i članova nekakvih aosiacija gazda, a ne na strani velikog broja članova UNS-a zaposlenih u medjiskim preduzećima koja su još uvek u javnom vlasništvu?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси