Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  СИНОС за регионалне јавне сервисе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 04. 2013.

СИНОС за регионалне јавне сервисе

Синдикат новинара Србије издао је саопштење у којем се наводи да СИНОС даје пуну подршку колегама из регионалних и локалних електронских медија који се противе приватизацији и залажу за оснивање регионалних јавних сервиса. Саопштење СИНОС-а преносимо у целости.

Синдикат новинара Србије даје пуну подршку колегама из регионалних и локалних електронских медија који се противе приватизацији и залажу за оснивање регионалних јавних сервиса.

Имајући у виду катастрофалне последице досадашње приватизације медија упозоравамо да би излазак државе из локалних и регионалних медија, у условима када нема дефинисаних критеријума и радно-правне заштите запослених, значио медијски мрак.

СИНОС годинама указује да Асоцијација медија, око које је окупљена Медијска коалиција, штити интересе  страног капитала и домаћих тајкуна. Некадашњи борци за слободу медија а данас директори и главни и одговорни уредници најутицајнијих београдских  медија за астрономске плате и огромне  привилегије крију  имена својих газда и на сваки начин покушавају да обесмисле и уруше успостављање еснафсаког синдиката. Управо ти људи данас воде главну реч у доношењу медијских закона и настојању да држава изађе из медија.

Још једном подсећамо да у условима корупције, страха и сиромаштва нема слободе медија, да  су слободни новинари само они које штити  колективни угиовор и да су Асоцијација медија и Медијска коалиција главна препрека успостављању социјалног дијалога у медијима и доношењу гранског колективног уговора што је елементарни европски стандард.

Драгана Чабаркапа

Председница СИНОС

Коментари (1)

Остави коментар
пон

01.04.

2013.

toni stankovic [нерегистровани] у 17:12

Privatizacija

A ko brani novinarima da uzmu kredite i zajednicki kupe medije i budu sami sebi gazde? Tada nece biti ni tajkuna, ni stranog kapitala...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси