Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари незадовољни сарадњом са стручњацима за односе с јавношћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 04. 2013.

Новинари незадовољни сарадњом са стручњацима за односе с јавношћу

Истраживање Друштва Србије за односе с јавношћу (ДСОЈ) о ставовима новинара и стручњака за односе с јавношћу о квалитету међусобне сарадње показало је да су новинари углавном незадовољни сарадњом, док стучњацима за односе с јавношћу већи проблем представља неразумевање односа с јавношћу од стране сопственог менаџмента него непрофесионалност медија.

Када је реч о ставовима новинара о сарадњи са стручњацима за односе с јавношћу, представници медија углавном су незадовољни сарадњом, уз истицање појединих позитивних примера.

Испитаници најчешће наводе да су незадовољни тиме што особе које се баве односима с јавношћу спречавају новинара да дође до одређене особе, нису довољно доступни, успорени су, ретко одговарају на конкретно постављено питање, саопштавају полуистине, ускраћују информације, елементарно су неписмени, надмени су, понашају се уцењивачки и не прате довољно рад новинара. Представници медија задовољни су могућношћу да непрофесионалност особа које се баве односима с јаношћу употребе у корист јавности. Испитаници сматрају да особе из области односа с јавношћу имају добре контакте, задовољни су што им јављају на време за догађаје и што су доступни и љубазни.

Стручњацима за односе с јавношћу највећи проблем представља неразумевање односа с јавношћу од стране сопственог менаџмента, затим финансијска средства којима располажу при реализацији активности односа с јавношћу, а тек на последњем месту непрофесионалност медија.

ДСОЈ истраживање је спровело у сарадњи са новинарским удружењима (УНС-ом, НУНС-ом и НДНВ-ом) и медијским асоцијацијама (Асоцијацијом медија и Асоцијацијом локалних независних медија Локал Прес).

У истраживању је учествовало 248 представника медија из Србије.

Презентација резултата истраживања налаи се у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси