Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањена новинарка Гордана Павловић Бура
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2013.

Аутор: Милорад Додеровић

Сахрањена новинарка Гордана Павловић Бура

На Новом гробљу у Нишу, у петак, 12. априла сахрањена је новинарка ветеранка Гордана Павловић Бура. Преминула је у четвртак, 11. априла у 73. години.

Гордана је била уредник листова Машинске индустрије у Нишу (МИН) и листа асоцијације металуршке индустрије и машиноградње МАГ.

 

Пензионисана је као директор Сектора за информисање и издавачку делатност МИН-а.

Била је рецезент и уредник више од четрдесет књига и пукликација објављених у оквиру издавачке делатности развијене уз редакцију листа МИН.

Гордана Павловић Бура основну школу и гимназију завршила је у Нишу, а дипломирала je на групи за општу књижевност Филолошког факултета у Београду.

Године 1983. добила је награду „Светозар Марковић“ Удружења новинара Србије, а 1986. године плакету „15.новембар“ Савеза новинара Југославије.

Орденом рада са златним венцем одликована је 1984.године. Добитница је бројних синдикалних и других признања.

Један је од иницијатора обнове рада Ликовне и Књижевне колоније „Сићево“ у Нишу, била је члан организационих тимова нишког Сајма књига и Југословенских хорских свечаности и члан управних одбора Позоришта лутака Симфонијског оркестра, Ликовне галерије и Фонда „Стеван Сремац“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси