Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ТВ Мост демантује писање "Блица" о једностраној уређивачкој политици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 04. 2013.

ТВ Мост демантује писање "Блица" о једностраној уређивачкој политици

У саопштењу упућеном медијима, ТВ „Мост“ наводи да су „у програму ове телевизије заступљени су сви актери политичке сцене Србије и Косова и Метохије, и да ова медијска кућа нема никакве везе са политичким партијама нити страначким интересима“.

Руководство телевизије наглашава да је „срамно писање „Блица“ без икакве провере реалне ситуације нашег рада".

"Саопштења ДСС и СНВ нису објављивана у нашем програму парцијално нити са истицањем, већ вероватно као део телевизијских пакета у реаговању око актуелних тема“ и подсећа да они „нису ни у једном тренутку заузимали ствар према државној политици Србије према Косову и Метохији, нити као професионалци имају право на то“.

Локални представници српских општина, који се не слажу са Споразумом постигнутим у Бриселу, саопштавали су неколико пута своје ставове, али су увек у нашим информативним емисијама били заступљени и највиши државници Србије. Мислимо да немамо право да игноришемо догађаје који су постали свакодневица на Косову и Метохији, али исто смо сигурни да ни у једном тренутку нисмо фаворизовали било чије страначке амбиције.

Од почетка године, у нашем програму емитовали смо ексклузивне интервјуе са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Србије Ивицом Дачићем и председником Републике Српске Милорадом Додиком који су по први пут говорили за неку телевизију са Косова и Метохије а чије су делове пренели сви национални медији укључујући и „Блиц“, и то довољно говори о нашој посвећености професионалном извештавању“, стоји у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је „према истраживању IREX-а из јануара 2013. године ТВ „Мост“ најгледанија српска телевизија на Косову и Метохији, а у Мрежи послује и Радио Грачаница, која је најслушанија српска радио станица на Косову".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси