Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суд у Новом Саду пресудио у корист УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 11. 2010.

Суд у Новом Саду пресудио у корист УНС-а


Виши суд у Новом Саду донео је решење којим је коначно одбијена тужба против Бранка Жујовића, потпредседника Удружења новинара Србије (УНС) и Предрага Ћурчије, председника Друштва новинара Војводине (ДНВ) које делује у саставу УНС-а, због замене браве на вратима канцеларије ДНВ-а.

Суд је установио да Жујовић и Ћурчија нису криви и да је Жујовић браву на вратима ДНВ-а заменио у присуству госпође Љиљане Ремецки, стручног сарадника запосленог у новосадској канцеларији УНС-а, након што су заједно утврдили да је смењено руководство ДНВ-а, ван радног времена канцеларије, избрисало базу података из рачунара, отуђило све меморандуме и најзначајнији део архиве ДНВ-а укључујући и један део печата.

Суд је тужиоцима, бившим члановима УНС-а, наложио да Жујовићу и Ћурчији на име надокнаде трошкова исплате 30.700 динара.

Свој део одштете потпредседник УНС-а Бранко Жујовић одлучио је да уплати као донацију фонду „Добрица Кузмић“ који помаже новинарима слабијег материјалног стања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси