Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула Дубравка Војводић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2010.

Преминула Дубравка Војводић

У Београду је јутрос после дуже и тешке болести преминула Дубравка Војводић (61) новинарка и уредник Радио Београда у пензији.





Дубравка Војводић је као филмски критичар радила за Радио Београд. О филму је писала више од 30 година за новине, онлајн портале и специјализоване магазине. Радила је и за источноевропски огранак Би-Би-Сија и српску редакцију аустралијског Си-Би-Ес радија.

Извештавала је годинама за Портал за културу југоисточне Европе SEEcult.org са најпрестижнијих светских филмских фестивала, укључујући Кан, Венецију, Карлове Вари, као и са фестивала у Солуну, Котбусу... Њене извештаје преузимали су са портала SEEcult.org и многи штампани и онлајн медији у региону.

Дубравка Војводић је била препознатљива по строгим вредносним критеријумима у оцењивању филмова, не либећи се да оштро покуди и осведочене мајсторе, скрећући истовремено пажњу на младе и талентоване ауторе, како у земљи и региону, тако и на светској сцени.

У Новинарској школи Удружења новинара Србије предавала је радијско новинарство и успевала да заинтересује младе за рад у овом медију.   

Била је председница српског огранка међународног удружења критичара ФИПРЕСЦИ, чланица домаћих и међународних филмских жирија и уредник Каталога ФЕСТ-а. Годинама је била и селекторка Фестивала савременог српског филма у Аустралији.

Комеморација поводом смрти Дубравке Војводић биће одржана у петак, 10. децембра, у 13 сати у просторијама Радио Београда.

Дубравка Војводић ће бити сахрањена у суботу, 11. децембра, у 13 сати на Топчидерском гробљу.

УНС
SEEcult.org


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси