Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Штрајк у "Светлости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 02. 2011.

Штрајк у "Светлости"


Због неизмирених зарада, хонорара и доприноса, запослени у листу „Светлост“, чланови Синдиката новинара АД „Светлост“, од данас ступају у генерални штрајк.

"Светлост" има 17 запослених, од којих троје нису чланови Синдиката новинара и нису у штрајку. То су: главни и одговорни уредник Ранко Милосављевић који је уједно и директор фирме, његов заменик Зоран Прокић и један од власника и председник Управног одбора Гвозден Јовановић.

Према речима Срђе Рихтеровића, председника Синдиката новинара АД "Светлост" запосленима у овом предузећу доприноси нису уплаћивани од маја 2009. године и у просеку сваком од њих послодавац дугује по 12 плата.

- Надамо се да ће читаоци и јавност Крагујевца имати разумевања и унапред им се извињавамо јер недељник „Светлост“ до испуњења наших захтева неће излазити - пише у саопштењу за јавност председника Синдиката новинара АД "Светлост" Срђе Рихтеровића.

Ова одлука је према његовим речима, донесена у складу са законом и о њој су обавештени послодавци.

- Овај пут смо одлучни да истрајемо у захтевима које смо поставили, а то је да нам се исплате сва дуговања и сви доприноси и нећемо одустати до испуњења истих, нагласио је Рихтеровић.

"Светлост" је локални недељни лист који више од седам деценија информише грађане Крагујевца и околине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси