Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредник "Фигароа" члан УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 02. 2011.

Уредник "Фигароа" члан УНС-а

Гост Удружења новинара Србије у петак, 18. фебруара, биће Жан Кристоф Буисон (Jean-Christophe Buisson), уредник културе Фигаро магазина. Том приликом колега Буисон постаће члан УНС-а.



Буисон ће одржати предавање новинарима и студентима новинарства на тему "Улога новинара у промовисању културе - моје искуство у представљању српске културе", истог дана са почетком у 12 сати.

Жан Кристоф Буисон је уредник културе у магазину "Фигаро" од 1994.године. Аутор је бројних чланака и репортажа о Србији и Београду.

Важи за једног од великих познавалаца културних и политичких прилика на Балкану и један је од ретких људи који су настојали да пробију медијску блокаду о Србији деведесетих година.

Нашој јавности је познат као аутор дела: "Херој кога су издали савезници" и "Роман о Београду", објављеног 2010.године, у коме је на сликовит начин описао бурну историју српске престонице.

Предавању ће присуствовати и чланови Удружења франкофонских новинара, као и колеге које похађају часове француског језика у УНС-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси