Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинара Мoција из Забрежја код Обреновца посетиле колеге из УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 05. 2011.

Новинара Мoција из Забрежја код Обреновца посетиле колеге из УНС-а

Дугогодишњег уредника и новинара листа "Забрешке новине" Момчила Срећковића који живи од пољопривреде посетиле су крајем прошле недеље колеге из УНС-а који су му том приликом поклонили десктоп рачунар.


Момчило новинарски посао ради у скромним условима, а за писање користи писаћу машину. Идеја да се на овај начин помогне Мoцију Срећковићу и "Забрешким новинама" јединим новинама које има неко село у Србији потекла је од колеге Слободана Стојићевића Цојле који се обратио УНС-у са предлогом да се пронађе дародавац који ће Мoцију поклонити рачунар.

УНС се радо одазвао овом позиву и одлучио да буде први донатор "Забрешким новинама". У ову редакцију су рачунар донели председница УНС-а Љиљана Смајловић, генерални секретар Нино Брајовић и председник Извршног одбора Петар Јеремић, а у посети су им се придружили и заменик председника ГО Обреновац Томислав Јеремић и колеге из "Обреновачке хронике" и Студија МАГ.

"Ми ћемо замолити обреновачке власти да помогну Момчилу али ћемо писати и Министарству културе када буде расписало наредни пројекат за помоћ медијима. Мислим да ћемо моћи да помогнемо средствима којима располаже УНС. Момчило ради сам, има један стил који је врло пријатан што је реткост у овим аматерским продукцијама и мени се свиђа и начин на који су теме распоређене – мало аграрно, мало политика, мало медицина...изјавила је председница УНС-а Љиљана Смајловић.

Након посете "Забрешким новинама" представнике УНС-а је угостио и Драган Лазаревић, уредник "Обреновачке хронике".


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси